8 grunner til at alle bør spise masse hvitløk

Den lille røveren er kjempebra for deg.

(upublisert) Opprettet
 

1. Hvitløk er ifølge NRK en regelrett vitaminbombe som enkelt og greit gir deg bedre allmennhelse.

 

2. Samtidig skriver Iform at et gedigent forskningsprosjekt med over 500 000 deltakere antydet at hvitløken effektivt forebygger ulike krefttyper. Særlig magekreft.

  (Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)  

3. Liker du ei godt grilla pølse eller en biff med hissig skorpe? Hiv litt hvitløk på. Forskning.no kan fortelle at det dramatisk senker produksjonen av et kreftfremkallende enzym. Godt er det òg.

 

4. Det skuffer vel heller ingen at hjertet elsker hvitløk. Bramat forteller at et par båter daglig effektivt justerer både kolestrol og blodtrykk.

 

5. Stappfull av helsefremmende antioksidanter er den også. Særlig hvis den har fått spire litt, melder NRK.

  (Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)  

6. Hvitløk knerter trasige bakterier! Både inn- og utvortes, ifølge Forskning.no. Uten at du bør bade i den av den grunn. Tror vi?

 

7. Knust er den faktisk enda mer effektiv, om vi skal tro forskning sitert hos DinSide. Og enda lettere å innta i solide mengder. For eksempel gjennom sauser og puréer.

 

8. Som om ikke det var nok, skal en god dose hvitløk i kosten til og med bremse utviklingen av lungebetennelse, magesår og diaré. Det forteller Bama.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.