Vis mer

8 enkle ting lykkelige par gjør

Dette sier ekspertene.

(upublisert) Opprettet 1. De ler mye sammen


  I en studie fra North Carolina University konkluderes det med at latter er ekstremt viktig for forholdet.

  - Generelt har par som ler mye sammen en høyere parforholdskvalitet. Delt latter er derfor en fin indikator å forholdets styrke, sier Laura Kurtz, som er sosialpsykolog ved universitetet, ifølge Hegnar.no.


 2. De har intern humor


  Vi holder oss på humor og latter-sporet. I en artikkel på KK kommer det frem at par som verdsetter intern humor ofte er svært lykkelige.

  - Intern humor og kallenavn andre ikke forstår, forsterker båndene mellom paret.
  I tillegg er en full tank med fine minner god å ha som buffer i tøffere tider, sier forsker Doris Bazzini ved Appalachian State University.

  - Når folk ler av samme tingen, bekrefter de den andres meninger, legger Bazzini til.


 3. De angriper ikke hverandre når de krangler


  – Istedenfor å angripe den andre personen, vil lykkelige par uttrykke sine egne følelser, sier psykoterapaut Vikki Stark, direktør for Sedona Counselling Center i Montreal, til Huffington Post.

  Ikke si: «Du er et motbydelig menneske som aldri tenker på noen andre enn deg selv!», si heller: «Nå er jeg utrolig sint på deg».

  Også psykolog Andreas Løes Narum mener man skal ta utgangspunkt i seg selv når man uttrykker negative følelser, sier NRK.

  – Si heller «jeg ble lei meg da du ikke hjalp meg med oppvasken» heller enn «du tar jo aldri oppvasken, din drittstøvel. Hvorfor må jeg gjøre alt her i huset?» Det er en litt mykere vei inn, som reduserer faren for at partneren går rett i forsvarsposisjon.


 4. De holder hender


  De lykkeligste parene går alltid hånd i hånd eller ved siden av hverandre, skriver Dr. Mark Goulston, psykiater og par og samlivsforfatter, på Lifebuzz.com. Det er en enkel måte å styrke båndet dere i mellom.


 5. De er fysisk nære hverandre i løpet av dagen


  Ifølge psykolog Sigrid Skeide styrkes båndet mellom par ved hjelp av små berøringer, klemmer og kjærtegn.

  I en artikkel i Det Nye skriver hun at jevnlig ikke-seksuell berøring er svært viktig for et sunt og aktivt sexliv.


 6. De er glade på hverandres vegne


  Klarer du å glede deg over at partneren din har suksess på jobb? Eller noe så lite som at at partneren din vant i brettspill?

  En studie med 79 par, gjort ved University of California, viste at personer som reagerte med opprømthet for andres suksess, hadde de mest tilfredsstillende forholdene, skriver KK.


 7.  De deler drømmene sine


  Er det noe du eller partneren din alltid har hatt lyst til å gjøre? Det kan være vanskelig å dele sine innerste drømmer, men dette er noe man bør gjøre som kjærester eller ektefeller, mener psykolog Sigrid Skeide.

  Hun skriver i Det Nye at ved å dele sine egne drømmer gir man partneren sin mulighet til å gjøre det samme.


 8. De legger seg sammen


  I starten av alle forhold er det vanlig at man legger seg samtidig, men dette sklir ut hos mange etterhvert som tiden går.

  Dr. Mark Goulston, psykiater og par og samlivsforfatter, mener imidlertid at de lykkeligste parene aldri slutter å legge seg samtidig. Det kommer frem i en artikkel på Lifebuzz.com.
Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.