7 vanlige tabber som kan ødelegge et forhold

Det er noen ting alle i et forhold må vite.

7 vanlige tabber som kan ødelegge et forhold
(upublisert) Opprettet 1. Dere går for fort frem


  Forholdet har kanskje bare vart i noen måneder, men dere passer jo så godt sammen så hvorfor ikke bare bli samboere?

  Det er ikke sjelden at ting går for fort - og over styr - når man er nyforelsket og ikke får nok av hverandre. I starten av et forhold når alt er bare fryd og gammen er det kanskje vanskelig å tenke rasjonelt, skriver Peder Kjøs, spesialist i klinisk voksenpsykologi, i en KK-artikkel.


 2. Du forsøker å "pusse opp" partneren din


  Det er sikkert ikke få som tenker at "hadde han brukt litt mindre tid på fotball og kanskje vært litt mer oppmerksom" ... Eller "hvis hun bare så litt mindre "trash TV" og var flinkere til å si nei til familien sin" ...

  Den tankegangen kan være farlig.

  - Det med å «pusse opp» noen, er både en håpløs og en respektløs ting. Så det er egentlig bare å gi opp. Voksne mennesker forandrer seg sjelden, sier psykolog Anita Skrautvol, ved Institutt for Klinisk Sexologi og Terapi, til Klikk.no.


 3. Du klager på kjæresten til alle unntatt kjæresten din


  Her kjenner nok mange seg igjen. Hvis du ikke forteller partneren din hva som plager deg, er det lite trolig at at han eller hun kommer til å endre oppførselen sin.

  Så prat heller med kjæresten din direkte om det som plager deg enn alle andre, skriver Psychology Today.


 4. Dere bruker for mye tid på Facebook


  Umåteholden, hyppig bruk av Facebook gjør at det er større sannsynlighet for å havne i en konflikt med partneren sin, sier doktorgradstudent Russell Clayton i en pressemelding fra University of Missouri, skriver Forskning.no.

  - Det er vist i tidligere studier at jo mer en av partene bruker dette sosiale mediet, jo større sannsynlighet er det for at den andre vil overvåken bruken. Dette kan medføre sjalusi og krangler om tidligere partnere, resonnerer Clayton.


 5. Du er FOR opptatt av partneren din


  Dette betyr ikke at det er lurt å ignorere, eller ikke vise at du bryr deg om partneren din, men det er heller ikke sunt å konstant lure på om hun eller han bryr seg om deg.

  Noen mennesker blir alt for knyttet til, og usikker på, tilbakemelding og bekreftelse fra partneren sin at det kan resultere i at vedkommende trekker seg unna, skriver Psychology Today.


 6. Du går ikke "all-in" fordi det kan være noen bedre der ute


  Dette gjelder spesielt partnere i et ferskt forhold: Sexologisk rådgiver Ulla Aasland har tidligere uttalt til KK at dagens single kan ha lett for å bli litt kresne, fordi de har mye større tilgang til andre single enn de hadde tidligere.

  - Dette med enkel tilgang til å skaffe en partner, for eksempel gjennom sosiale medier eller dating apper som Tinder og Happn, kan være en av årsakene til at denne «kresenheten» oppstår, sier hun til KK.


 7. Dere krangler på feil måte


  Måten man krangler på har mye å si, ifølge eksperter.

  – Istedenfor å angripe den andre personen, vil lykkelige par uttrykke sine egne følelser, sier psykoterapaut Vikki Stark, direktør for Sedona Counselling Center i Montreal, til Huffington Post.

  Par som holder sammen lenge tar opp ting som trengs å snakkes om – blant annet uten å slenge hatefulle kommentarer og rømme fra diskusjonene.


Legg til sol_no på SnapChat

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer