Vis mer

7 ting menn er bedre på enn kvinner

Forskning kan fortelle at menn er flinkest på noen områder.

(upublisert) Opprettet


La oss bare få det sagt først som sist: Det er nær sagt ingenting menn kan gjøre som kvinner ikke kan gjøre. Kjønnene er som regel like gode, og ofte er nok kvinner grådig mye bedre enn menn.

Les også: 7 ting kvinner er bedre på enn menn


Heldigvis for alle menns selvfølelse er det noen ting vitenskapen har fastslått at menn gjør bedre en kvinner.

SOL byr på 7 av de tingene menn er bedre på enn kvinner:


 


 1. Menn har bedre retning- og stedssans


  Doktorgradsstipendiat ved NTNU, Carl Pintzka, undersøkte om det er noen forskjeller i hvordan menn og kvinner orienterer seg som del av sin doktoravhandling, skriver Gemini.no.

  Pintzka brukte en MR-maskin som tar bilder av hjernen og lot 18 menn og 18 kvinner orientere seg i en virtuell labyrint på 4500 kvadratmeter. Der måtte de løse 45 oppgaver med kun 30 sekunder til rådighet.

  Mennene løste 50 prosent mer av oppgavene enn kvinner.


 2. Menn har høyere smerteterskel


  Det er ikke til å stikke under en stol at i en diskusjon om å takle smerte kan kvinner slå i bordet med fødsel, og alle menn må se seg slått. Men det var før, for forskning kan nå fortelle at menn takler smerte bedre enn kvinner - de fleste typer smerte i hvert fall.

  - Undersøkelsene vi har gjort indikerer at for mange typer smerte, men ikke alle, har kvinner en lavere terskel enn menn, sier professor ved Universitetet i Seattle, Linda LeResche, til til MedicineNet.

  Det er bred konsensus om at kvinner og menn opplever smerte forskjellig, men det er ikke bare kjønnshormoner som påvirker dette. Det psykologiske og kulturelle spiller også inn når det kommer til hvordan man føler og håndterer smerte, skriver WebMd.


 3. Menn sover bedre


  I en studie utført av Statistics Canada om kanadierne sine søvnvaner fant de ut at 35 prosent av kvinnene hadde vanskeligheter med å sovne, og sove godt, mot 25 prosent av mennene. Kvinnene sov også i snitt 11 minutter mindre enn mennene, skriver Best Health Magazine.

  Søvnforsker og president for Den kanadiske søvnforeningen, Helen Driver, forklarer funnene med at kvinner kanskje trenger mer søvn. Hun spekulerer også i at det kan handle om hormonelle forstyrrelser i forbindelse med menstruasjon eller graviditet.

  Les også: Sliter du med å sovne? Her er 7 enkle grep som hjelper deg


 4. Menn er flinkere til å lukeparkere


  I hvert fall når det gjelder menn og kvinner i Storbritannia. Statistikk hentet fra Driving Standards Agency viste at 57 000 kvinner ikke klarte å ta bilsertifikatet på grunn av "alvorlig eller farlig feil" når de skulle rygge og parkere. 31 000 menn gjorde samme feil, skriver Dinside.

  Menn gjorde det bedre enn kvinnene i alle kategorier bortsett fra tre: Bruk av speil, signalisere med blinklys, og færre feilet synstesten.

  Så får det heller være at kvinner krasjer mindre og er flinkere til å navigere store parkeringsplasser.


 5. Menn fryser mindre


  Kvinner fryser mer enn menn, det sier i hvert fall myten. Og myten viser seg å faktisk være sann. Dette er jo ingen overraskelse, men det er jo kjekt å kunne lene seg mot forskningen, og den kan fortelle følgende:

  – Det at jenter har mere fett gjør dem også, paradoksalt nok, kaldere. I fettvev, som kvinner gjerne har mye av på bryst, rumpe og lår, er det nemlig liten blodgjennomstrømning, sier Mariann Sandsund, forskningsleder ved SINTEF, til NRK.

  Jevnere fettlag holder altså på varmen, og gjør at kvinnekroppen kan frakte mer blod til vitale organer. Men mer blod til indre organer betyr mindre blod til hender og føtter, og det er mye av grunnen til at kvinner frysere lettere, skriver statskanalen.


 6. Menn er bedre i matte


  Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) publiserte tall fra en undersøkelse i 2013 som kunne avsløre at menn er flinkere enn kvinner i matematikk, skriver Aftenposten.

  På en skala som går fra 0 til 500, skårer menn 285,6 poeng, mens kvinner oppnår 270,7 poeng.

  På den andre siden så kan Forskning.no melde om at jenter gjør det minst like godt som guttene på mattetester, men til tross for dette tror gutter at de er mye bedre. De skriver også at det finnes forskning som antyder at disse sterotypiene er med på å påvirke hvor godt kvinner og menn gjør det på mattetester.


 7. Menn er bedre på multitasking


  Timo Mäntylä, professor ved Stockholms universitet, testet hvorvidt den populære myten om at menn ikke klarer å gjøre to ting samtidig, skriver Forskning.no.

  Mäntylä og hans medarbeidere testet kjønnsforskjellene ved å la 160 kvinner og menn holde styr på fire forskjellige oppgaver samtidig, og mennene gjorde det best.

  Oppgavene besto i å følge med på tre klokkeaktig telleverk med ulike tallserier og markere når de viste visse tider, samtidig som de fulgte med på en strøm av vanlige svenske fornavn og måtte melde fra når spesifikke navn ble nevnt.

  Det skal nevnes at det finnes nyere studier som sier det motsatte, men skulle man tatt hensyn til alle fakta hadde menn kommet alt for dårlig ut til at denne saken kunne skrives.


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.