7 ting kvinner er bedre på enn menn

Forskerne har talt.

(upublisert) Opprettet


Vi kan med en gang være enige om at kvinner og menn er like gode, men i omtrent ett minutt og 30 sekunder skal du nå få servert noen ting som kvinner gjør bedre enn menn - ifølge vitenskapen.

Vi lover til alle mannfolk der ute at en lignende artikkel blir publisert om dere om ikke så altfor lenge.

Her har SOL samlet noen av tingene kvinner er bedre på enn menn:
 1. Kvinner takler influensa bedre


  I en fersk studie tok amerikanske forskere celler fra nesen til menn og kvinner og eksponerte disse cellene for østrogen.

  – Da viste det seg at i «damecellene» utviklet viruset seg dårligere, noe som betyr at cellene hos menn får større mengde virus som igjen kan gi mer sykdom, sier lege og rådgiver Raymond Dokmo, ved Helse Nord, til NRK.

  Kort fortalt: Studien viser at kvinner takler influensa bedre enn menn - og at man trolig kan avkrefte manneinfluensa som en myte.


 2. Kvinner tar bedre avgjørelser


  I 2013 ble det gjort en undersøkelse der over 600 styremedlemmer ble observert da de tok beslutninger. I studien kommer det frem at kvinner er mer tilbøyelige til å vurdere andres rettigheter og at kvinnene har en mer samarbeidsrettet tilnærming til avgjørelser, skriver Forskning.no.

  Undersøkelsen viser også at kvinner er mindre bundet til regler og tradisjonelle måter å gjøre forretninger på som menn.


 3. Kvinner parkerer bedre enn menn


  Menn parkerer kanskje raskere enn kvinner, men hva har vel det å si når kvinner gjør en bedre jobb? Engelske forskere har funnet ut at kvinner oftere parkerer midt i parkeringsplassen. De er også bedre til å finne en egnet plass enn det menn er, viser studien.

  Menn kan trøste seg med at de er mer selvsikre når det kommer til parkering og flytter sjelden bilen når den først er parkert.

  Tilleggsinfo: Ifølge en annen forskning krasjer kvinner også langt sjeldnere enn menn.


 4. Kvinner er bedre til å snakke om følelser


  Kvinner er vesentlig bedre til å snakke om hva som plager dem enn menn, skriver Side2. En studie gjort på 2000 mennesker viste at 52 prosent av kvinnene, som deltok, snakket med venner om følelser og ting som plaget dem. Bare 29 prosent av mennene gjorde det samme.


 5.  Kvinner husker bedre


  Denne norske undersøkelsen skapte store overskrifter for tre år siden.

  For da hadde Jostein Holmen, professor ved NTNU, og hans kolleger nettopp publisert en studie som viser at kvinner husker bedre enn menn. Deltakerne i undersøkelsen fikk totalt ni spørsmål som gikk på hukommelse. I åtte av ni spørsmål kom menn dårligst ut.

  - Dette er et pussig funn som vi ikke har noen forklaring på, sa Holmen til NRK den gang.


 6.  Kvinner lever lenger


  Her kan man rett og slett ikke være uenig: Kvinner lever i gjennomsnitt fire år lenger enn menn.

  Dette skal ifølge forskere skyldes både biologiske og sosiale omstendigheter.


 7. Kvinner er bedre til å multitaske


  Forskere ved Universitetet i Hertfordshire målte i 2013 personers evne til å utføre ulike oppgaver enten samtidig eller fortløpende etter hverandre.

  Resultatet var påfallende: Kvinnene fikk en betydelig høyere poengsum enn mennene, skriver Forskning.no. Et par år tidligere viste dog resultatet det motsatte.
Legg til sol_no på SnapChat
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer