Vis mer

7 måter alkohol kan påvirke kroppen din på

Kan skade hjernen, men også redusere hjerte- og karsykdommer.

(upublisert) Opprettet


Desember er kanskje en av månedene hvor vi nordmenn drikker mest alkohol. Julebord med venner, jobb og venners venner. I tillegg er jula også tid for litt ekstra kos og mange husholdninger fylt opp med juleøl, rødvin og akevitt.

Les også: Dette skjer med kroppen etter 31 alkoholfrie dager

Men hvordan påvirker all denne alkoholen kroppen vår? SOL har samlet 7 punkter:

 1. Svekker immunforsvaret


  Alkohol kan svekke immunsystemets evne til å forebygge sykdom, skriver nettsiden Iflscience. Når du har drukket alkohol og det er i systemet har du høyere risiko for å pådra deg ulike sykdommer, som blant annet lungebetennelse. Du har også større risiko for å pådra deg forkjølelse og influensa.


 2. Svekker hukommelsen


  I en nylig studie ledet av Dr. Mary-Louise Risher på Duke University, kommer det fram at overdrevet bruk av alkohol kan skade hjernen. Drikken kan nemlig ha negativ påvirkning på hukommelsen og gjøre det vanskeligere å lære.

  I studien kom det også fram at alkohol kan endre utviklingen av hjernen til unge mennesker.


 3. Alkohol kan redusere faren for hjerte- og karsykdommer


  Flere av ingrediensene du finner i alkohol har gunstige effekter på hjertehelsen din. Øl kan faktisk styrke blodtilførselen til og fra hjertet med opp til 50 prosent, skriver KK.


 4. Hjernen blir påvirket


  Selv når du tror effekten av alkoholen har forsvunnet, har den fremdeles en negativ virkning på visse hjernefunksjoner, skriver Forskning.no.

  Forskerne i Canada har undersøkt effekten alkohol har på sammensatte hjernefunksjoner som for eksempel abstrakt resonnement, planlegging, og evnen til å regulere egen oppførsel som respons på ekstern tilbakemelding.

  De fant ut at områdene for avanserte hjernefunksjoner ble påvirket at alkoholen.


 5. Rødvin har flere helsefordeler


  Ifølge TV 2 kan rødvin ha flere helsefordeler. Blant annet øker mengden av det sunne kolesterolet i blodet, som igjen gir lavere sjanse for blodpropp og åreforkalkning.

  Ett glass rødvin om dagen kan også være godt for hjertet, skriver KK. Dette er fordi det inneholder mye antioksidanter.


 6. Kan ødelegge søvnen din


  Flere har kanskje hørt at et glass vin eller en øl hjelper deg med å sove bedre?

  Ifølge en studie kan alkoholen hjelpe deg å sovne raskere, men den påvirker selve søvnen din negativt, noe som igjen resulterer i at du blir trøtt på dagtid og får dårligere konsentrasjon.


 7. Kan forverre depresjon


  Flere mennesker kan ty til alkohol i et forsøk på å drukne sine sorger, men ifølge nettsiden Addiction, gjør alkoholen ting verre.

  Mennesker som er deprimerte og som drikker alkohol kan oppleve flere perioder hvor de er ulykkelige.


Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.