Vis mer

6 ting kvinner kan lære fra menn

Stå på kravene og slutt å overanalysere hver minste ting.

(upublisert) Opprettet
Det er vel ingen tvil om at menn kan lære både én og to ting fra kvinner. Men er det sånn at kvinner også kan lære fra menn?

Absolutt.

SOL har samlet 6 ting kvinner bør ta til seg, som menn ofte er flinkere på:


 1. Snakk høyt og ta plass


  Forfatter og blogger Kristine Storli Henningsen sier til Side2 at hun synes kvinner er for opptatt av å gjøre seg flid - også med det som ikke er spesielt vesentlig.

  - Det gamle kjønnsrollemønsteret henger igjen - vi skal være nøysomme, flinke, gjøre oss flid. Jeg sier: Lær av mannen - improviser mer, hopp i det, vær lat og slurvete til tider. Snakk høyt. Ta plassen din, og gi blaffen (i alt som ikke er viktig)!


 2. Finn din rolige plass


  Menn bruker kanskje ikke lenger tid på badet enn kvinner, men de kan ofte bruke lengre tid på do. Her er det sånn at menn ofte tar seg en pause med en bok eller en avis.

  Ifølge den amerikanske hemoroidespesialisten David Gutman er det flest menn som nyter å lese på do. I stedet for å sitte i et lite minutt, kan de bli sittende i ti, noe som ikke er bra, ifølge eksperter. Dette kan nemlig føre til hemoroider, skriver NRK.

  Men selv om ikke lesing på do skal være bra for deg, bør likevel kvinner lære av menn på dette punktet. Finn et sted hvor du kan slappe av og koble av, skriver danske Dagens

  Nyt stillheten, les et magasin, gå en tur eller ta et bad. 10-20 minutter om dagen bør kvinner også koble helt ut.


 3. Ikke overanalyser alt


  Dette er ikke en voldsom overraskelse for kvinner. Kvinner er eksperter til å overanalysere og diskutere.

  «Hvorfor gjorde han det? Hvorfor skrev han det? Hva mente sjefen med det?». Sånn kan praten og tankene til kvinner ofte gå. Men å overanalysere kan slite deg helt ut, føre til stress, og få store konsekvenser for deg i hverdagen, ifølge Klikk.no.

  Kanskje du neste gang skal prøve å tenke om spørsmålet i hodet ditt er et reelt problem, eller et hypotetisk problem. Er det et hypotetisk problem kan du la det gå. Du vil kanskje bli overrasket hvor mange ting du faktisk ikke kan gjøre noe med.

  Og som flere menn ofte ville tenkt: det er ikke skjulte motiver til alt.


 4. Er det slutt med kjæresten? Kom deg ut


  Kvinner er eksperter på å grave seg ned, gråte, spise snop og se gjennom gamle bilder. Ja, dette skjer ofte når kvinner opplever et brudd.

  Men skal vi tro Huffington Post bør damene ta mer etter mannfolka og komme seg ut om dette skjer. Dra på en fest, kom deg ut, vær sosial - og møt andre. Dette gjør oftere menn enn kvinner.

  En studie fra Universitetet i Binghamton viser også at kvinner rammes hardere av kjærlighetssorg enn menn, skriver Forskning.no. Likevel viser det seg at kvinner, når de først er over kjærlighetssorgen, har en tendens til å legge bruddet helt bak seg, mens menn aldri helt kommer over bruddet - de går bare videre.


 5.  Kom over det


  Ofte når damer krangler eller har en diskusjon kan den vare og vare. Ser vi det fra menn sin side er krangelen over på 1, 2, 3.

  Kvinner henger seg ofte opp i ting og dveler lengre med problemet, enn hva menn gjør.


 6. Stå på kravene


  Det er fortsatt sånn at kvinner i Norge tjener mindre enn den mannlige delen av befolkningen.

  Ifølge lønnsundersøkelsen til arbeidstagerorganisasjonen Econa, setter menn høy lønn foran andre kriterier når de ser etter en arbeidsgiver. Kvinner derimot mener flere kriterier er viktige og setter ikke høy lønn like høyt, skriver DN.

  Det er også en kjent sak at kvinner generelt er lite gode på å ta initiativet til samtaler om lønn og lønnsøkning.

  Men her må kvinner bli flinkere, skal vi tro ekspertene. Ikke vær redd for å snakke om penger, finn ut hva andre på jobben tjener, vis ambisjoner og vær forberedt på å forhandle.

  Når det kommer til forhandlingen er mange kvinner dårligere enn menn ifølge eksperter på området.

  - Kvinner er dårligere på lønnsforhandlinger fordi de tror de er det, har forsker Una Gustafsson ved Lunds Universitet i Sverige tidligere uttalt til Ledernett.no.

  Gustafsson tror grunnen til at kvinner er dårligere til å forhandle om lønn bunner i en frykt for å oppfattes på en måte som ifølge stereotyper ikke er så veldig kvinnelig.
Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.