6 tegn på at forholdet er over

Noen ganger er det best å gjøre det slutt.
 1. Dere kommuniserer dårlig


  Mangel på kommunikasjon er aldri et godt tegn i et forhold.

  - Når kommunikasjonen stopper betyr det ofte at forholdet er under press. En overvekt av negativ kommunikasjon utspiller seg ofte i stadige uenigheter, krangling og diskusjoner om bagateller. Dette fører til at respekten for hverandre forsvinner. 

  Det forteller Henrik Vik, spesialist i klinisk psykologi og daglig leder ved Kognitoklinikken, til nettsiden Klikk.no.


 2.  Dere har ikke sex og lite fysisk kontakt


  Samlivsekspert Rachel DeAlto sier til Cosmopolitian at det er et svært dårlig tegn hvis sexlivet deres har gått fra 60 til 0.

  - Litt "av og på" er helt normalt, men hvis en av dere har mistet lysten helt - uten at det er sykdom involvert - er det på tide å avslutte forholdet, sier DeAlto.

  Det er heller ikke et spesielt godt tegn om dere aldri gir hverandre en klem eller et kyss.


 3. Dere krangler oftere og er ufine med hverandre


  Når dere irriterer dere over alt den andre gjør, slenger stygge kommentarer etter hverandre og krangler høylytt offentlig, er det lurt å evaluere forholdet.

  Det kommer frem i en artikkel fra Askmen, som er oversatt av NRK.

  Par som holder sammen lenge tar opp ting som det trengs å snakkes om – blant annet uten å slenge hatefulle kommentarer og rømme fra diskusjonene.


 4.  Dere har aldri tid til hverandre


  Det er sunt å bruke tid sammen med andre mennesker enn bare kjæresten din, men det går en grense: Når jobb, venner eller hobbyer kommer før kjæresten din, bør du gå en eller mange runder med deg selv.


 5. Dere har mistet interessen


  - Du vet at forholdet er over når du er helt likegyldig til selve forholdet. Hvis du ikke bryr deg om hva han gjør, hvor han er eller om du i det hele tatt ser ham, er det på tide å gå videre, sier Rachel DeAlto sier til Cosmopolitian.


 6. Dere er utro


  Ingen er perfekte, men det finnes en grense for hva man skal finne seg i.

  - Du bør ikke akseptere det dersom partneren begår gjentatte alvorlige tillitsbrudd som gjentatte utroskap eller skjult rusmisbruk. Ingen bør la seg grovt krenke gjentatte ganger av den som skal være din nærmeste, sier psykolog Kaja Asbjørnsen Betin til Klikk.no.
Legg til sol_no på SnapChat