Vis mer

6 tegn på at du ikke får i deg nok magnesium

Du opplever sjokoladesug, hodepine og dårlig søvn.

(upublisert) Opprettet
Du er nok ikke alene om du har opplevd en intens lyst på sjokolade. Kanskje du også har opplevd å våkne om natta med kramper? Hatt vanskelig for å sovne om kveldene?

Årsaken kan være at du mangler kvota med magnesium. Mineralet, som ofte omtales som nøkkelmineral, er nemlig nødvendig i mer enn 300 biokjemiske reaksjoner i kroppen vår.

Og det er flere grunner til at du bør spise magnesium. SOL har samlet noen av dem: 

1. Du sliter med å sove og har ofte hodepine


Sliter du med å få nok søvn, kan det faktisk skyldes mangel på visse vitaminer eller mineraler, melder Livescience.com. Noe magnesium kan være med å påvirke, skriver nettsiden Mind Body Green. Magnesium har nemlig en viktig funksjon i sentralnervesystemet.

Ifølge Abcnyheter har forskning vist at mangel på magnesium kan være årsaken til at enkelte sliter med søvn. I tillegg kan en lett mangel på magnesium føre til hodepine og nedsatt immunforsvar, skriver KK.no.

2. Du får kramper


Kramper som plutselig oppstår, om du sover eller sitter og jobber, er både vondt og plagsomt. Mangler du magnesium kan det skje at du får nummenhet og prikkinger i armer og bein, samt muskelkramper, skriver Dinside.no.

Magnesium hjelper nemlig musklene å slappe av, noe som kan føre til at muskelkrampene gir seg. Forskning.no skriver at mangel på magnesium kan føre til kramper og gikt er plager som disse pasientene ofte må leve med.

3. Du opplever sjokoladesug


Du har garantert opplevd at du bare må ha sjokolade. Selv om vi vet at sjokolade er usunt, fyller vi opp skålene og stapper det i oss. Sjokolade kan rett og slett gjøre oss lykkelig.

Men noen kan også føle en viss avhengighet til sjokoladen. Forsker i farmakologi, Aina Westrheim Ravna ved Helsefak, forklarer til Forskning.no at det kan har sin naturlige forklaring. Sjokolade inneholder nemlig koffein og alle kaffeentusiaster vet at man lett kan føle et sug etter kaffe, og at koffein kan føre til abstinens.

I tillegg inneholder sjokoladen magnesium. Får man et lavt magnesiumnivå i kroppen gir det oss faktisk PMS-symptomer.

– Det kan forklare hvorfor menstruerende kvinner vil ha sjokolade. Kanskje de rett og slett trenger magnesium? foreslår Ravna.

Ifølge nettsiden Mind Body Green er det mørk sjokolade man bør spise, om du craver det søte. Den mørke sjokoladebiten inneholder nemlig mye magnesium.

4. Du er stressa og kan oppleve angst


Magnesium er et effektivt mineral når det kommer til avslapning. Og mangel på magnesium er forbundet med symptomer som angst, stress og depresjoner, skriver bloggen sinnstemninger.

Hvis du opplever angst eller stress kan dette være et vanlig symptom på hvordan sentralnervesystemet påvirkes av magnesiummangel, skriver Mind Body Green.

5. Du har høyt blodtrykk


Mange kan ha høyt blodtrykk selv om de har en sunn livsstil. Det kan rett og slett være et resultat av mangel på magnesium. Magnesiummangel har en sterk forbindelse til blodtrykksproblemer, uavhengig av om du er overvektig eller ikke.

Ifølge Fitnessbloggen kan magnesiumet hjelpe med å senke blodtrykket. Høyt blodtrykk er en av hoveddrivkraftene for hjerteinfarkt, slag og nyresvikt. Studier har vist at å rette opp magnesiummangel kan føre til stor reduksjon i blodtrykk.

6. Du opplever ofte forstoppelse


Hvis du opplever forstoppelse regelmessig, kan årsaken være mangel på mineralet.

Mag­nesium er på lik linje med ­kalsium en viktig byggestein i skjelettet. Mye tyder
på at personer som får i seg for lite magnesium kan slite med blant annet forstoppelse, skriver KK.no.

Magnesium bidrar til at tarmen skaper en regelmessig rytme, trekker vann inn i tarmen som hjelper på avføringen.

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.