Vis mer

6 søvnfakta - slik sover menn og kvinner forskjellig

Hvem trenger mest søvn og hvilke dager sover vi mest?

(upublisert) Opprettet
Vi har alle sett virale artikler om hva sovestillingen kan si om personligheten vår. Ifølge Klikk.no kan sovestillingen blant annet avsløre forholdet, mens det er større sjanse for å drømme om sex om du sover på magen, skriver Forskning.no.

Men er det egentlig forskjell på søvnmønsteret til kvinner og menn? Flere utenlandske nettsider konkluderer med at det er det.

SOL har derfor samlet 6 punkt som viser forskjellen på menn og kvinners søvn: Kvinner sover lengre enn menn


På nettsiden Jawbone kommer det fram at kvinner i gjennomsnittet sover cirka 20 minutter mer enn menn hver natt.

Ifølge Jawbone tilsvarer dette cirka fem dager med søvn hvert år.

I Norge sover vi best på onsdager


Ifølge et team bak en analyserende søvn-app, er onsdag dagen hvor store deler av verden sover best, mens søvnkvaliteten er verst på lørdager. Huffington Post skriver at de har innhentet data fra over 940.000 brukere i 50 forskjellige land til undersøkelsen.

Lørdager = lykke


Huffington Post skriver at i USA våkner folk flest i best humør på fredager, mens 70 prosent av verdens befolkning våkner lykkeligst på lørdager, inkludert Norge. Lørdag er også dagen hvor vi i Norge sover mest.

Kvinner har lettere for å sovne tidligere


Ifølge Psychologytoday.com er kvinners biologiske klokke satt en time tidligere enn menn, noe som gjør dem mer tilbøyelig til å sovne tidligere, men også til å våkne tidligere. Det kommer også fram i artikkelen at kvinner har en sterkere tilbøyelighet for aktivitet tidlig på dagen enn hva menn har.

Menn trenger mindre søvn enn kvinner


Forskere ved Duke University i Nord-Carolina hevder at kvinner trenger mer søvn enn menn. Ifølge Daily Mail trenger nemlig kvinner å sove ut lengre enn menn, siden de gjør flere ting på en gang.

Kvinner kan bli lettere deprimert ved for lite søvn


Ifølge forskningsrapporten kan for lite søvn også ha en større negativ effekt på kvinner, enn for menn. Den forteller at kvinner lettere kan bli sinte, direkte syke og deprimerte om de ikke får nok søvn - noe som ikke skal være et problem for mannfolka.

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.