6 små ting som kan ta forholdet fra bra til kjempebra

Jo, dere bør faktisk tilbringe tid fra hverandre.

Spontan helgetur til Berlin, sommerferie på Maldivene eller 100 røde roser og sjokolade sendt til arbeidsplassen er alle store handlinger som er fint for både deg og partneren din. Men det kan hende det gjør at man glemmer de små hverdagslige tingene og oppmerksomhetene.

– De små tingene er lettere å gjøre, og når du kobler de sammen over en dag, en uke eller et år så sier det mye om hva du føler for partneren din, sier radiovert og psykolog Dr. Cooper Lawrence til Fox News.

SOL byr på 6 tips til ting du kan gjøre i hverdagen som er med på å styrke forholdet ditt:


1. Si "Takk" oftere


Normal høflighet sier jo at man burde takke når noen gjøre et eller annet hyggelig for deg, men i løpet av et langvarig forhold kan man fort glemme å takke for de små tingene. Det burde man dog ikke.

Forskere ved "Florida State University" har funnet ut at de forholdene der man er flinke til å takke for og anerkjenne de små tingene i hverdagen faktisk er sterkere og bedre.

2. Vis interesse selv om du ikke er interessert


Det viser seg at par der begge parter viser en interesse for det partneren synes er interessant og spennende holder sammen lengre en par som ikke gjør det, skriver The Atlantic.

Og man trenger ikke nødvendigvis dele en interesse, man trenger bare å bekrefte over for partneren sin at "jeg ser deg, og jeg ser at du er interessert i dette". Så dersom mannen din synes fugler er spennende så er det bedre å si "oi, så spennende" når han ser en fugl han liker enn å ikke si noe, eller verre, si at det er uinteressant.

3. Vær aktive og tren sammen


(FOTO: David Barger, Flickr.com (CC BY-NC-ND 2.0))

Det er ikke bare motiverende å trene sammen fordi man er to, men det er bra for forholdet, skriver Psychology Today.

Det styrker det følelsesmessige båndet dere imellom, og gjør dere mer fornøyde og lykkelige i forholdet. Faktisk speiler kroppens reaksjon på trening det som skjer når man er tent, så det gjør at dere finner hverandre mer tiltrekkende.

4. Vær den andre sin største fan


Det er lett, og forventet, at man skal være støttende når noe går skeis eller ikke som forventet i din partners liv. Men det er minst like viktig å "heie på hverandre" når det går bra.

Forskere ved "University of California" publiserte en artikkel på nettstedet "Journal of Personality and Social Psychology" der de forklarer at når man feirer og er glad på sin partners vegne føler de seg sett, forstått og satt prise på. Det forsterker relasjonen og har positiv effekt for fremtidige situasjoner.

5. Tilbring tid fra hverandre


En av hemmelighetene for et godt samliv er å ta seg tid til å være fra hverandre, sier Terri Orbuch, psykolog og professor ved "University of Michigan", til Wall Street Journal.

– Når man har egne venner og egne interesser, da er man i bedre stand til å definere seg selv ut fra hvem man selv er, og ikke ut fra hvem man er i forholdet. Dette gjør at man er lykkeligere og at man ikke kjeder seg, skriver Orbuch i boken sin "Five Simple Steps to Take Your Marriage From Good to Great", i følge Wall Street Journal.

6. Tilbring tid med "vennepar"


Kunne ikke laste instagram– Forskning har fortalt oss at par som har mange felles venner har bedre forhold. Disse vennskapene er viktige, og vi vet at når par får seg vennepar da bringer det de individuelle parene nærmere hverandre, sier Gary Lewandowski Jr., styreformann ved Psykologisk Institutt ved "Monmouth Univesity" i følge Health.com.


Grunnen til dette er i samtale og samhandling med andre par så snakker man ofte om, og deler, hyggelige minner eller gode erfaringer man har som par. Og dette forsterker og bekrefter forholdet man er i, og gjør at man blir tryggere på sin egen partner.

Legg til sol_no på SnapChat