6 grunner til at du ikke må diskriminere et B-menneske

6 grunner til at du ikke må diskriminere et B-menneske

B-mennesker er hverken late eller frekke. De er bare trøtte!

(upublisert) Opprettet
En del syvsovere og natteravner blir stemplet som late og frekke når de kommer søvnige på jobb om morgenen. Og forskning viser faktisk at sjefer foretrekker A-mennesker fremfor syvsovere og natteravner.

Dette kan være greit å understreket at dette er langt ifra det største problemet vi har i verden, men det er faktisk slik at samfunnet på mange måter ikke er tilpasset B-mennesker.


SOL har derfor samlet 5 grunner til at du ikke må se ned på han eller hun på jobben eller skolen som gjesper og ikke fungerer optimalt før klokken 12 på formiddagen.


B-mennesker må rett og slett lyttes til og ikke bli diskriminert. Bare se her!1. B-mennesker er smartere enn andre


B-mennesker er smarte folk, skal vi tro forskere ved Universitetet i Madrid. Etter å ha studert søvnmønsteret til rundt 1000 tenåringer, så forskerne at personene som likte å være sent oppe, scoret høyere på tester knyttet til generell intelligens.

Ifølge en studie fra London School of Economics, vil intelligente barn mer sannsynlig vokse opp til å bli nattugler som går til sengs sent, og våkner sent både på hverdager og i helgene.

Og når kommer B-mennesker med sine beste ideer? I hvert fall ikke om morgenen.

2. Og mer kreative


Mange B-mennesker kjenner seg igjen i at de beste ideene dukker opp på natta. Og det kan italienske forskere bekrefte. En studie fra Milano har funnet ut at nattugler er mer sannsynlig enn morgenfugler til å komme på originale og kreative løsninger på problemer.

3. B-mennesker kan ikke noe for det - klokka går "feil"


B-mennesker og A-mennesker er genetisk forskjellige. Folk som både sovner og våkner sent kan rett og slett ikke for at de er sånn.

– Hos B-mennesker går den biologiske klokka langsommere. De har en indre klokke som tikker på 26 timer. Dermed har de lyst til å være sent oppe om kvelden, og sove lengre, sier søvnekspert og professor Bjørn Bjorvatn til NRK Puls.

4. Det er nesten umulig for B-mennesker å "stille" klokka


Det finnes et drøss med artikler på internett om hvordan man kan bli et A-menneske. SOL har også skrevet en slik slik artikkel.

Tipsene er mange og gode, men for mange er det helt umulig å endre døgnrytmen. Dét er grunnen til at en del kommer gjespene på jobb klokken 09.02 om morgenen.

5. A-mennesker har lagt opp hverdagen til B-mennesker


Skolen starter tidlig, du har gjerne tre møter på jobb før klokka 12 og banken er stengt før du i det hele tatt har rekker å summe deg. Det er mye med dagens samfunn som ikke fungerer for nattuglene.

- Morgenfugler har laget reglene for oss alle, når du skal stå opp, hvordan ting er organisert og når ting er stengt. Kveldsfolket har ikke hatt så mye valg, og vandrer ofte rundt med kronisk søvnmangel. Det alene er nok til å risikere psykisk og fysisk helse.

Det sier Frederick M. Brown, psykolog og direktør ved Human Performance Rythm Laboratory ved Penn State Universitet til Huffington Post.

6. B-mennesker har høyere hjerneaktivitet


Etter å ha studert 15 ekstremt B-mennesker og 16 ekstremt A-mennesker, har belgiske forskere funnet ut at B-mennesker er de som er mentalt våken i flest timer. Forskere målte hjerneaktiviteten til begge gruppene akkurat i dét de sto opp og igjen 10,5 timer senere.

A- og B-menneskene i studien hadde tilnærmet lik hjerneaktivitet like etter de sto opp, men på kvelden skilte en gruppe seg positivt ut. Sammenlignet med B-menneskene, hadde morgenfuglene lavere aktivitet i de delene av hjernen som har med oppmerksomhet å gjøre.

Legg til sol_no på SnapChat
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer