6 grunner til at du bør dusje kaldt og drikke varmt

6 grunner til at du bør dusje kaldt og drikke varmt

Det kan være helsemessig å bytte om temperaturen på vask av kroppen og væskeinntaket.

(upublisert) Opprettet


Få ting er bedre enn å starte eller avslutte dagen med en varm dusj. Men det er faktisk flere helsemessige fordeler ved å velge kaldt vann framfor varmt.

Det motsatte gjelder når det kommer til det daglige væskeinntaket. Helsenett.no forteller at kvinner burde drikke omtrent ni glass vann om dagen, og menn circa 12 glass. Og det finnes flere helsefordeler ved at noe av dette er varm drikke.

Hvilke helsefremmende bonuser er det å hente på en kald dusj og varm drikke?


 


 1. En kald dusj øker blodsirkulasjonen, virker oppkvikkende og kan motvirke stress.


  Kunne ikke laste instagram  Det er liten tvil om at man virkelig våkner om man tar en kald dusj om morgenen, men det er bare én av fordelene. Det vil også øke blodsirkulasjonen din ettersom blodkarene trekker seg sammen og utvides, særlig hvis du veksler mellom varmt og kaldt vann.

  En skikkelig kald dusj kan også være med på å motvirke stress. Det spekuleres i at grunnen er at kroppens evne til å håndtere stress bygges opp ved at man regelmessig eksponerer den for en type stress.


 2. En liten økning i forbrenningen


  Når du dusjer i kaldt vann synker kroppstemperaturen. Dette gjør at kroppen bruker energi på å varme seg selv opp igjen. Og en liten økning i forbrenningen er bedre enn ingen økning.


 3. Bra for restitusjonen etter trening


  Kunne ikke laste instagram  Isbad etter trening er noe profesjonelle idrettsutøver lenge har drevet med, særlig etter skikkelige hardøkter. Når man har trent trenger kroppen å "reparere" seg selv til neste treningsøkt. Et isbad vil forskynde denne prosessen ettersom det reduserer hevelser i kroppen, og fjerner melkesyren i blodet.

  For folk flest er kanskje et isbad litt mye, men en god kalddusj vil være med på å redusere resttusjonstiden din etter å ha trent.

  Det er imidlertidig viktig å ikke overdrive med hvor lang tid man oppholder seg i det kalde vannet.


 4. Øker stoffskiftet i kroppen, og minsker risiko for hjerteanfall


  Kunne ikke laste instagram  Varmt vann er veldig bra for å opprettholde et høyt stoffskifte. Spesielt om morgenen vil det være med på å sparke i gang kroppen og metabolismen fordi det er med på å øke kropptemperaturen.

  Dersom du velger å starte dagen med en kopp te er det også flere andre fordeler. Det minsker risikoen for hjerteanfall, beskytter mot tannråte og bakteriebelegg på tennene, og det hjelper med å styrke beinbygningen.


 5. Bra for blodet og nervesystemet


  Varm drikke er også med på å øke blodsirkulasjonen din, og vil med det «skylle» ut giftstoffene i kroppen din.

  Det er bidrar til å ta knekken fetdeponiene i kroppen din, også de som ligger i og rundt nervesystemet.


 6. Bra for fordøyelsen


  Kunne ikke laste instagram  Nettsiden Medicaldaily.com kan fortekke at varm drikke hjelper på å holde fordøyelsen i gang, og bidrar til å bryte ned maten du har spist. Så etter et måltid er det kun gunstig med noe varmt å drikke - om så et glass varmt vann.


Legg til sol_no på SnapChat 
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer