6 grunner til at det er sunt å se på sport

Nå ble du sikkert veldig lei deg?

(upublisert) Opprettet
 

1. Ivrige sportfans er lykkeligere og sjeldnere deprimert, ifølge omfattende forskning samlet av New York Times. Den største årsaken skal være at de har en sterk følelse av tilhørighet.

 

2. Det samme fellesskapet gir også supportere høyere selvtillit og gjør dem mindre ensomme, siterer CNN professor Daniel Wann, som har forsket på sportstilhengere i over 25 år.

  (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix)(Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix)  

3. Om du har vært glup nok til å følge et vinnerlag, stimulerer det dessuten testosteronproduksjonen, ifølge forskning ved University of Utah. Det skal både øke sexlysten og gi mer energi i det daglige.

 

4. Enda mer oppsiktsvekkende er det kanskje, som forskning ved University of Chicago viser, at fans faktisk får et større ordforråd når de diskuterer favorittsporten sin.

 

5. Som Aftenbladet nevner skal du til og med få en større evne og motivasjon til å fullføre oppgaver om du ser på repriser av favorittprogrammene dine. Sport inkludert!

 

6. Og hvis du ser sport (eller erotikk!) på tv, begynner kroppen faktisk å forbrenne litt flere kalorier, skriver VG. Nok til å forbrenne potetgullposen? Niks.

 
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer