6 grunner til å drikke øl i dag

6 grunner til å drikke øl i dag

Har flere helsefordeler - hvis du drikker med måte.

(upublisert) Opprettet
Tall fra SSB kan fortelle at nordmenn drakk omtrent 10,9 millioner liter øl i 2015, og det inkluderer ikke taxfree eller turistimport.

Det er riktignok en nedgang fra tidligere år, men det er ingen tvil om at vi nordmenn gjerne tar oss en øl i ny og ne. Og det finnes gode grunner for å nyte en "halvliter" en gang i blant.

Når det er sagt så er viktig å drikke med måte!

SOL byr på seks grunner til at du kan ta deg en øl eller to med god samvittighet:


1. Øl kan redusere faren for hjerteproblemer


Ifølge Harvard University finnes det mer enn 100 forskningstudier som viser at det er en sammenheng mellom moderat alkoholkonsum og risikoen for blant annent hjerteslag, hjerteinfarkt og lignende.


Resultatet av de forskjellige studiene sier at man reduserer risikoen for hjerteproblemer med mellom 25 og 40 prosent.

2. Øl kan redusere sjansen for nyrestein (hvis du røyker)


En forkningsrapport publisert på PubMed.gov presenterer en studie der man så etter sammenhengen mellom diet og nyrestein hos finske menn i alderen 50-69 år som røyket.

Et av funnene var at ølkonsum var en av tingene som spilte inn. Det ble estimert at en flaske om dagen reduserte sjansen for nyrestein med omtrent 40%.

3. Øl kan muligens redusere sjansen for å få kreft


Forskere ved German Cancer Research Center (DKFZ) har funnet ut at det kjemiske stoffet Xanthohumol, som finnes i humle, kan redusere risikoen for både prostata- og brystkreft.

Xanthohumol er noe vi først og fremst konsumerer gjennom å drikke øl, og det er ikke mye ettersom bryggeprosessen gjør at forekomsten av stoffet er veldig, veldig lav.

4. Øl kan redusere faren for Alzheimers


Noen metaller, særlig aluminium, skal være med på å øke risikoen for å utvikle Alzheimers sykdom. Det spekuleres i om grunnstoffet silisium kan være med på å motvirke effekten av aluminium i kroppen.

Ettersom silisium forekommer i øl kan det å ha et moderat ølinntak begrense en av miljøfaktorene som bidrar til utvikling av Alzheimers sykdom, skal man tro spansk forskning.

5. Øl kan redusere faren for diabetes 2


Du trenger ikke drikke mer enn en halvliter øl om dagen for å redusere risikoen for å utvikle diabetes type 2, skriver Diabetes.co.uk. Det bidrar og til å senke blodtrykket og hjelper deg å gå ned i vekt.

Dette kommer frem av en studie utført av "Barcelona University", og årsaken er at øl inneholder vitaminer, folsyre, jern og kalsium – og gir tilnærmet samme helsefordeler som vin.

6. Øl kan redusere plager i overgangsalderen


Øl kan redusere plager i overgangsalderen for kvinner, skriver Dinside. Blant annet har ingrediensen humle vist seg å kunne redusere hetetokter.

Tsjekkiske forskere ved "Research Institute for Brewing and Malting" har gått så langt som å utvikle en øl spesielt rettet mot kvinner i overgangsalderen, skriver Health24. En av grunnene er at øl inneholder fytoøstrogener, et plantemateriale som kan virke som hormonet østrogen som produseres av kroppen

Legg til sol_no på SnapChat
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer