Vis mer

5 ting damer synes er "turn off"

Heldigvis er det ikke store grepene menn må gjøre.

(upublisert) Opprettet
Det er grådig mye en mann kan finne på å gjøre som ville bidratt til at en kvinne vil finne ham uattraktiv. Antallet ting han kan gjøre som er "turn off" er omtrent like stort som mengden kvinner det finnes på jorden, og hva som er "turn off" er forskjellig fra kvinne til kvinne.

Men om man blar i kvinne- og herremagasinene, eller surfer rundt på internettet vil man se at det er noen av disse "turn off"-punktene som synes å gå igjen.

1. Dårlig hygiene


Journalist og bidragsyter på AskMen.com, Madeleine Holden, skriver at en av tingene som går igjen når det kommer til "turn-offs" er negler.

Nettsiden Thrillist er enig, og understreker at selv om kvinner flest liker en nevenyttig mann som ikke er redd for å skitne til hendene, så ønsker de at nevnte hender vaskes og stelles. Manikyr er ikke nødvendig, men helt vanlig neglestell er på sin plass.

Det samme gjelder dårlig ånde, vond lukt eller bare det å være "slaskete". Det er ikke slik at man må være striglet, men helt normal renslighet og god hygiene forventes.

2. Dårlig oppførsel


Dårlig oppførsel kan være så mangt, og for LovePanky er det å kun snakke om, og skryte av, seg selv høyt oppe på listen over "turn offs".

hos Men's Fitness skriver at det å snakke nedsettende om eks-kjærester også kan plasseres trygt inn under ufin oppførsel, og vil være en varsellampe for mange kvinner.

Det kan godt være at du er den kjekkeste mannen i rommet, eller han med den beste jobben, men det hjelper fint lite dersom du ikke vet å oppføre deg. Styr unna å være kjip, arrogant og/eller nedsettende mot de rundt deg. Du får ikke plassert deg selv i et gunstigere lys ved å "kaste skygge" på andre.

(FOTO: Andrea Perry, Flickr.com (CC BY-NC 2.0))

3. Usikkerhet


Nettdatingsiden eHarmony har massevis av kunnskap hva dating og matchmaking gjelder, og de skriver at manglende evne til å ta beslutninger og usikkerhet fort kan være "turn-off".

Det betyr ikke at man skal la være å spørre om hva hun har lyst til å spise, eller hvilken film hun vil se om dere skal på kino. Det handler mer om å ikke være konstant usikker på om hun har det kjekt, og ikke gjenntagende spørre om alt er OK.

Men's Fitness kan ha rett når de skriver at utgangspunktet ditt bør være at hun liker deg, og at hun vil tilbringe tid med deg. Start med den antagelsen og vær trygg. Trygghet på seg selv og selvtillit er tiltrekkende, og det er sjeldent krise dersom man ender med å se en dårlig film eller spise et dårlig måltid.

4. Uoppmerksomhet og selvopptatthet


Disse to forekommer som regel sammen. Er du usedvanlig opptatt av, og liker å snakke om deg selv, er du neppe spesielt flink på å gi andre oppmerksomhet.

Nettstedet LovePanky tar ikke feil når de skriver at kvinner ønsker å bli sett og hørt, rett og slett fordi det er noe alle mennesker ønsker. Dersom du er interessert i henne må du også være interessert i hva hun tenker og hvordan hun har det.

Menn som ikke er i stand til å snakke om noe annet enn det som opptar dem selv, eller det som foregår i sitt eget liv, ender ofte opp alene, skriver Relationship Rules.

Det som kan være greit å huske på er at dersom man er flink å spørre og vise inteeresse får man ofte spørsmål og interesse i retur.

(FOTO: Robert MacCloy, Flickr.com (CC BY-NC-SA 2.0))

5. Mobilbruk på date


– Kjeder jeg deg? Er du klar for å avslutte kvelden og gå hjem til de planene du ikke har ettersom du er ute på date?, skriver Lane Moore i Cosmopolitan.

For det er, og dette er uavhengig av kjønn, helt uakseptabelt å skulle sjekke mobilen i tide og utide når man er på en date. Og dette gjelder ikke bare første date, men daten nummer to, tre, fire... Faktisk alle date frem til man må ha barnevakt, da er det OK å ha et øye på mobilen.

Det burde ikke bare gjelde dating heller. Hva med å legge vekk mobilen og være tilstede i samtalen? Det er høfligere og mest sannsynlig mer givende, enten det er med kjæreste, venn, date eller familie.

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.