Vis mer

5 spesielle ting kvinner faller for hos menn

Ekspertene har talt.

(upublisert) Opprettet
Det er så mye mer enn bare penger, utseende og karriere som gjør at kvinner blir tiltrukket av en mann.

I denne artikkelen har vi samlet noen - litt overraskende - personlighetstrekk og egenskaper som kvinner ofte synes er attraktivt ved menn. 

1. Menn som er gode historiefortellere


Dette er kanskje ikke noe menn har tenkt spesielt mye på i møte med kvinner, men det er faktisk slik at mange synes det er svært attraktivt med menn som er talefør.

Det skriver det amerikanske nettstedet Psychology Today, som viser til ulike tre studier.

Resultatene fra den ene studien viste at kvinners tiltrekning av menn, som en potensiell langsiktig partner, steg jo bedre historieforteller han var.

En av de andre studiene antydet at denne ferdigheten er viktig fordi menn som er talefør ofte blir sett på som ressursterke og har en evne til å øve innflytelse på andre.

2. Menn som har barnetekke


Ifølge nettstedet The Richest viste en studie fra 2006 at kvinner, som ønsker seg et langvarig forhold, faller fort for menn som er gode med barn.

Studien viste også - noe overraskende - at kvinner kunne se på mennenes ansikter om de var flinke med barn eller ikke.

3. Menn som ikke skjuler svakhetene sine


I en artikkel på WebMD, gjenfortalt av blant annet KK, skriver psykolog Diana Kirschner at kvinner liker menn som ikke er redde for å vise sine dårlige sider.

Det er nemlig slik at menn som tør å vise sine svake sider, ofte er tryggest på seg selv.

4. Menn som er oppofrende og sjenerøse


Altruisme, som er det motsatte av egoisme, er noe mange kvinner faller for hos menn, skriver Business Insider.

Nettstedet omtaler en studie fra 2013 der forskere hadde samlet unge, heteroseksuelle menn og kvinner til å se på bilder og rangere det motsatte kjønn etter hvor attraktive menneskene ville vært for et kortsiktig eller langsiktig forhold.

Under bildene sto det litt informasjon om personene, som for eksempel "jobber som frivillig på et sted for hjemløse" eller "liker kinesisk mat". Både menn og kvinner rangerte altruistiske mennesker som mest attraktive for langsiktige forhold. Men kvinner i større grad enn menn.

5. Menn med humor


Er du morsom? Bra! Det kan gi deg en fordel blant kvinnene, mener psykologer og forskere. Det bevist at kvinner ofte faller for menn med humoristisk sans.

Den amerikanske evolusjonspsykologen Geoffrey Miller sier følgende om menn og humor til NRK:

– Humor utviklet seg for at mennesket skulle kunne velge riktig seksuell partner ved å vurdere andres vitsefortellingsevner. Humor er seksuelt attraktivt fordi det viser intelligens, kreativitet, god mental helse og generelt god genkvalitet.

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.