5 snodige fakta (og påstander) om folk med blå øyne

For X antall tusen år siden hadde ingen blå øyne.

(upublisert) Opprettet

1. - Blåøyde er mer attraktive

Britiske forskere har klødd seg i hodet over hvorfor andelen blå øyne øker i Storbritannia, skriver Daily Mail. 48 prosent av britene har nå blå øyne, og forskerne tror det skyldes at blå øyne blir sett på som mer attraktivt enn andre øyenfarger.

2. Alle med blå øyne er i slekt

I 2008 fant danske forskere ut at alle mennesker med blå øyne stammer fra ett enkelt menneske. NRK skriver at alle menneskene på jorda hadde brune øyne inntil det oppsto en genetisk mutasjon for mellom 6000 og 10.000 år siden.

3. - Menn med blå øyne foretrekker kvinner med blå øyne

I en studie ved Universitetet i Tromsø fant forskere ut at menn med blå øyne foretrakk kvinner med blå øyne, skriver Dinside. Det oppsiktsvekkende med studien var at kvinner (med alle øyenfarger) og brunøyde menn ikke hadde noen farge-preferanser.

4. De har nesten aldri rødt hår

Rødt hår er som blå øyne - begge foreldrene må bære genet for at barnet skal få det. Kombinasjonen rødt hår og blå øyne er derfor svært sjelden, skriver Huffington Post. Den vanligste øyefargen blant rødhårede, er brun.

5. - Ikke til å stole på

En tsjekkisk studie viste at menn med brune øyne fremstår mer pålitelige enn menn med blå øyne, skriver NRK. Forskeren fant imidlertid ut at det ikke var øyenfargen i seg selv som utgjorde forskjellen, men at menn med brune øyne hadde større munner, bredere kinnbein, større neser og mer markerte øyenbryn. - Med andre ord, de ligner mer på babyer, og ser gladere ut. Kanskje er det dette som skaper tillitsfølelsen, sa forskeren, Karel Kleisner.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.