Vis mer

5 sikre tegn på at du er introvert

Alle burde ha en introvert venn!

(upublisert) Opprettet


Hva vil det egentlig si å være en introvert? Hvordan kan man egentlig være sikker på om det er det man er?

Susan Cain, forfatteren bak boken "Quiet : The Power of Introverts" sier til nettstedet Scientific American at noe som kjennetegner en introvert er at de foretrekker å ha det rolig rundt seg og at de ikke trenger så mye ytre stimuli for å ha det bra.

Hun forteller også at det ikke er slik at introverte mennesker er sjenerte, men at de foretrekker å omgås få mennesker av gangen fordi det er det som passer dem best.

SOL byr på fem egeskaper du har dersom du er introvert:


 


 1. Du er trives i ditt eget selskap og får mye ut av å være alene


  Psykolog og skribent Susan Krauss Whitbourne skriver på nettsiden Psychology Today at introverte mennesker setter pris på tiden de har for seg selv, og at stillhet og refleksjon er viktig for dem.

  Hun sier også at dette er tid som for eksempel gir rom for å løse problemer eller jobbe med arbeidsoppgaver, og at det er når man har "alenetid" man tenker best og er mest effektiv.


 2. Du er en utrolig god venn


  I motsetning til mer utadvendte mennesker, som kanskje har veldig mange venner, så velger en introvert person å heller ha færre, men veldig nære og gode venner, skriver Sophia Dembling på nettsiden Psychology Today.

  Hun skriver at mange introverte heller vil skape tette bånd til noen få, og pleie de vennskapene fremfor å måtte forholde seg til en stor gruppe venner. Dette gjør at relasjonen mellom vennene og den introverte blir sterkere, og kanskje mer meningsfull.


 3. Du er mer kreativ


  Nevnte Susan Cain sier i intervjuet med Scientific American at det finnes forskning som sier at mange av de mest kreative menneskene ofte er introverte. Hun sier at mye av grunnen til dette er fordi de bruker mye av tiden sin for seg selv, og at det å være alene er en av de viktigste, og mest undervurderte, forutsetningene for kreativitet.


 4. Du er flink til å fokusere på og gjennomføre ting


  Sophia Dembling, forfatter av boken "The Introvert's Way: Living a Quiet Life in a Noisy World", sier til Huffington Post at introverte mennesker er flinkere til å fokusere på arbeidsoppgaver eller prosjekter enn det andre kanskje er.


 5. Du er en god lytter
  Sjansen er stor, dersom du er introvert, for at du ikke er den som snakker høyest i selskaper eller forsamlinger, skriver Fortune Magazine.

  Introverte mennesker lytter oppmerksomt til det som sies, og veier opp informasjonen før de selv sier noe. De hører etter hva som blir sagt, for å lære, og venter ikke bare på at det skal bli deres tur til å snakke.Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.