5 matvarer som gir deg finere hud

- Kosthold har stor innvirkning på huden vår.


Det er ikke å stikke under en stol at det brukes mye penger på fuktighetsgivende kremer, og det er flere ting som tyder på at dieten din spiller en større rolle når det hjelder sunn og pen hud.


Ikke bare hva man lar være å spise, men også hva man velger å spise:

– Det dukker stadig opp ny forskning som peker på at kosthold har stor innvirkning på huden vår, og at hva vi spiser kan være med på å påvirke hormonbalansen vår og forekomst av akne (kviser), sier hudlege og hudspesialist Jessica Wu til Prevention.com.

SOL byr på fem matvarer som gjør huden godt:


 


 1. Grønn te


  Det er få få typer drikke som kan matche grønn te når det kommer til helsegevinster, og særlig når det kommer til huden vår.

  – Grønn te har antiinflammatoriske egenskaper og styrker cellemembranen. Det kan også være med på å forhindre eller redusere risikoen for hudkreft, sier proffesor og ernæringsekspert, Liz Lipski, til WebMD.com.

  Les også: Helsemessige fordeler ved å drikke te


 2. Frukt og bær


  (FOTO: Lilia's Photos, Flickr.com (CC BY-NC 2.0))

  Blåbær, bjørnebær, kirsebær og tyttebær. Nesten alle bær stappfulle av antioksidanter, skriver professor Rune Blomhoff på Universitetet i Oslo og Akershus sine hjemmesider.

  Grunnen til at antioksidanter er så viktige og bra for huden er at de motvirker "frie radikaler", molekyler som har ett elektron for mye eller ett elektron for lite.

  – Skader av frie radikaler kan være ødelagt bindevev, skader på DNA og nedsatt funksjon i hudcellene. For å motvirke effekten av frie radikaler trenger vi antioksidanter, forteller Cand. Scient Kjersti Johansen, fagsjef i Dermanor, til KK.no.


 3. Mørk sjokolade


  Jern, kalsium, og A, B1, C, D og E-vitamin er bare noen av næringstoffene som er å finne i mørk sjokolade, og kan hjelpe dersom du har tørr hud, skriver Huffington Post.

  Det finnes også forskning som forteller at mørk sjokolade inneholder flavonoider som er med på å beskytte huden mot UVC-stråling.

  Sjokolade ikke nødvendigvis er helsekost, men dersom du først skal unne deg litt godteri kan det være smart å velge den mørke varianten med lite sukker og høy kakaoinnhold.

  Les mer: Sjokolade er bra for hjertet

 4. Surkål


  (FOTO: Leif R. Jansson / NTB Scanpix)

  Surkål, og andre fermenterte matvarer, innholder flere karotener og større mengder A-vitamin, som fungerer i kroppen som en viktig antioksidant, skriver Today.com.

  Dette er med på bevare glattheten i huden, bekjemper rynker og kviser, og er med på å holde huden sunn og frisk.


 5. Avokado


  Avokado er en fin kilde til både A-, B-, C-, og E-vitaminer. Med sitt høye innhold av A- og E-vitamin kan frukten være med på å forebygge rynker.

  Du kan også bruke avokado på selve huden. Ifølge NRK kan most avokado kan gi en effekt på tørr og aldrende hud.

  Les mer: 5 grunner til at du bør spise avokado hver dag


Legg til sol_no på SnapChat