Vis mer

5 grunner til at menn bør ha skjegg

Det er all grunn til å feire og hylle et skikkelig skjegg.

(upublisert) Opprettet
5. september er verdens skjegg-dag. Og det er det grunn til å feire. Se hvordan et skjegg vokser fram i løpet av et år i videoen øverst. Under får du fem gode grunner til å la skjegget gro.
1. Du slipper å barbere deg.

2. Du trenger ikke løsskjegg, om du må trå til som julenisse. Dermed kan du opprettholde livsløgnen litt til for barna som har opparbeidet seg en kritisk sans siden forrige jul.

3. Menn med skjegg er bevist mer attraktive. En studie fra University of New South Wales fra 2013 kom fram til at både menn og kvinner synes menn var mer attraktive med skjegg enn uten. Kvinnene synes også menn med skjegg framstod som bedre kandidater som fedre til deres fremtidige barn. Ifølge studien fremstod skjeggete menn som mer maskuline og friske. Vurder selv. I videoen øverst kan du følge veksten av et skjegg gjennom et år. Var mannen mest attraktiv før eller etter?

4. Skjegget har en stolt historie. I mange kulturer er skjegget et symbol på maskulinitet, som skiller menn fra gutter. Keiser Otto den Store sverget alltid ved skjegget sitt når han skulle si noe viktig. Og hva er vel en ekte viking uten skjegg?

5. Skjegget kan hjelpe mot rynker. Ifølge en undersøkelse fra University of Southern Queensland blokkerer skjegget opptil 95 prosent av UV-strålene fra sola. Sollys står for 90 prosent av de synlige aldringstegnene, så med et skjegg er det som å ha på solkrem hele tiden. Bare pass på å smør på der det ikke er skjegg…

Levert av

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.