5 grunner til at du bør spise avokado hver dag

5 grunner til at du bør spise avokado hver dag

Frukten over alle frukter!

(upublisert) Opprettet 1. Hjelper deg å holde vekten


  Avokado får deg til å føle deg mett, noe som kan hjelpe deg med å gå ned i vekt.

  Studier viser og en sammenheng mellom høyt inntak av avokado, mindre midje og lav BMI, skriver Dagens.dk. Avokadoen er nemlig spekket med sunne fettsyrer.


 2. Beskytter øynene dine


  Lutein og zeaxanthin er to antioksidanter som beskytter synet, og selvfølgelig er denne superfrukten proppet med dette, skriver KK.

  Derfor kan én avokado om dagen forebygge problemer med synet.


 3. Kan bekjempe kreftceller


  En kombinasjon av næringsstoffer og vitamin C og E skal ha en effekt mot kreft i munnhulen. Ifølge en studie skal avokado-ekstrakten hemme veksten av celler som er et truende forstadie til kreft i munnhulen.

  - Vår studie fokuserer på kreft i munnhulen, men funnene kan være vesentlige for andre krefttyper. Det krever imidlertid mer forskning, sier forskningsleder Steven M. D'Ambrosio ved Ohio State Comrehensive Cancer Center, ifølge Researchnews.osu.edu.

  I sommer ble det også klart gjennom mindre studier at avokado kan ha en effekt mot myelogen leukemi, men det kreves flere undersøkelser på dette området.


 4. Gir deg fin hud


  Avokado er en fin kilde til både A-, B-, C-, og E-vitaminer. Med sitt høye innhold av A- og E-vitamin kan frukten være med på å forebygge rynker.

  Du kan også bruke avokado på selve huden. Ifølge NRK kan most avokado kan gi en effekt på tørr og aldrende hud.


 5. Kan redusere risikoen for hjertesykdommer


  Hjerte- og karsykdommer er det som tar flest liv i Norge: I fjor døde hele 12.100 nordmenn av sykdommen.

  Nå viser det seg at den grønne herligheten kan gjøre underverker for kolesterolnivået og dermed redusere risikoen for hjertesykdom, skriver KK.

  Blant annet fordi avokado inneholder mye sunt enumettet fett, som har en kolesterolsenkende effekt. Det kommer frem i en studie publisert i tidsskriftet Journal of the American Heart Association.
Legg til sol_no på SnapChat
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer