5 grunner til at du bør gå deg i form

Du kan forbrenne flere kalorier du kanskje tror.Statistic Brain Research Institute publiserte rett før nyåret en oversikt over hvor mange som klarer å nå målene de setter seg når det nye året dukker opp, og tallene er ikke spesielt høye. Kan grunnen være at målene er for hårete, eller at man har for mange mål?

Kanskje er det en idé å droppe pengene det koster for en personlig trener og medlemskap på et treningsstudio og heller forsøke å gå seg i form.

SOL gir deg fem gode grunner til hvorfor du bør gå deg i form:


 


 1. Du kommer deg ut i friskluft


  (FOTO: Sam Nabi, Flickr.com (CC BY-SA 2.0))


  - Gåturer er både sunt og effektivt. For å oppnå gode resultater ved å gå turer ville jeg prøvd å legge inn fire til fem turer hver uke, sier KK.no sin trenings- og kostholdsekspert Ina Garthet.


 2. Det forbrenner mer enn du kanskje tror


  Det trenger ikke ta lang tid før du merker virkningen av jevnlige gåturer. En kvinne på 65 kilo forbrenner ca. 200 kcal og en mann på 80 kilo i overkant av 300 kcal på en 60 minutters gåtur med middels høy intensitet.

  Så dersom du klarer tre turer i uken vil forandringen komme, kan man lese på nettstedet About Health.


 3. Det er enkelt å komme i gang


  (FOTO: Cindee Snider Re, Flickr.com (CC BY-NC 2.0))

  Ta på sko og gå ut døren. Selv rolig gange gir kroppen litt jobb, og blodpumpa jobber mens musklene i lår og legger må bidra i steget.


 4. Du kommer deg dit du skal


  La bilen stå og dropp bussen. Det er ikke de store grepene som skal til i hverdagen. Gå til jobben og butikken, til venninner og kino og selvsagt på tur når du kan, skriver iForm.no.


 5. Du får oppleve naturen


  (FOTO: Natalie Lucier, Flickr.com (CC BY 2.0))

  Noe av det beste man kan gjøre er å legge gåturen til norske skogs- eller fjellstier.

  - Hurtig gange og gjerne i kupert terreng vil kunne gi høy puls og forbedret kondisjon. Alt fra 20 minutter og oppover i raskt tempo et par-tre ganger i uken kan gi effekt, sier ernæringsterapeut og personlig trener Inge Thomas Ravlo til KK.no.


Legg til sol_no på SnapChat