5 gode grunner til å ha sitron i vannet

Ikke bare smaker det godt og friskt.

(upublisert) Opprettet


Enten du er en av dem som fyller opp vannflaske flere ganger om dagen, eller blant de som kun drikker brus og juice: Det er flere gode argumenter for å friske opp vannet ditt med en skive sitron, bortsett fra at det også smaker bedre.

SOL gir deg 5 grunner til ha noen skiver sitron i vannet ditt:


 


 1. Det bedrer fordøyelsen


  Et glass varmt vann med rundt en teskje sitronsaft før frokost skal forhindre både forstoppelse og oppblåsthet. Trikset har blitt brukt i tusener av år, skriver KK.


 2. Styrker immunsystemet


  (Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)

  Sitronen er proppfull av C-vitaminer. C-vitamin er en antioksidant, og har betydning for immunforsvaret, som beskytter mot blant annet bakterier og virus.


 3. Bra for huden


  C-vitamin er også bra for huden, ifølge Klikk.no. Vitaminet stimulerer produksjonen av kollagen, som gir glatt hud.


 4. Virker forebyggende


  (FOTO: Frank May / NTB Scanpix)

  Sitronen er stappfull av de sterke antioksidantene, sitrusflavonoider. NRK skriver at sitrusflavanoidene styrker blodkarenes vegger, forebygger sykdommer som åreforkalkning og er gunstige ved leging av sår.


 5. Hjelper til med vekttap


  Sitroner har høyt innhold av pektinfiber, noe som bidrar til å bekjempe sultfølelsen. Det er også vist at mennesker som opprettholder et hovedsakelig basisk kosthold mister vekt raskere, skriver Nyttnorge.


Legg til sol_no på SnapChat

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer