5 fordeler med å være venstrehendt

Slåsskjempe og/eller fotballproff? Klart det.

1. Kan være en stor fordel i idrett


Å være best med venstre hånd eller bein kan være en fordel i enkelte sporter og idretter. Venstrehendte fotballspillere er blant annet ettertrakta kantspillere og frisparktakere.

Tennisspillere med en dragning mot venstre skal være vanskeligere å spille mot, hevder Pinnacle Sports. I 2010 avdekket en undersøkelse også at venstrehendte brytere vinner mer, ifølge Trening.no.

Skulle ikke det være nok, hevder Rightleftrightwrong at venstrehendte generelt har en fordel i individuelle idretter. Kaboom!

(Foto: Joseba Etxaburu/Reuters)Gareth Bale har en kjent venstrefot. (Foto: Joseba Etxaburu/Reuters)

2. Du tjener ofte bedre


To studier ved Imperial College London og Bristol University avdekket i 2008 at venstrehendte menn visstnok tjener mer enn sine høyrehendte kollegaer, hevder TV2.

- Forklaringen på forskjellene kan være at venstrehendte barn har vanskelig for å tilpasse seg skolens «krav» om en høyrehendt verden, men når de gjør det, så presterer de bedre, siterer TV2 professor Carol Propper ved Bristol University.

Den triste skyggesiden er at venstrehendte kvinner angivelig tjener mindre.


3. Du slåss bedre og er mer levedyktig


- At det er mer uvanlig å være venstrehendt betyr at de har et overraskelsesmoment, forteller forsker Charlotte Feurie til Abcnews.

Derfor skal de rett og slett være bedre krigere og stille bedre rusta i evolusjonsøyemed, hevder en forskningsrapport hun og Michel Raymond står bak

Ifølge Levende Historie er samfunn med mange venstrehendte derfor voldeligere.

(Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)

4. Du tenker visst kjappere


- Koblingen mellom venstre og høyre hjernehalvdel er kjappere hos keivhendte.

BBC sitrerer en australsk studie utført av Dr Nick Cherbuin  og en gjeng hos Australian National University i 2006.

Konsekvensen skal være at keivhendte ofte reagerer kjappere i sport og videospill. Tunga på vektskåla når det er FIFA-kveld?

5. Du tar bedre beslutninger


Venstrehendte tar seg visst bedre tid til å vurdere en situasjon og ta det rette valget, skal man tro forskning i regi av Lynn Wright og Scott Hardie hos Abertay University (via BBC).

Forklaringen er av det eksotiske slaget.

- Det er blant annet en rekke gjenstander i dagliglivet som er lagd for høyrehendte og kan være ubekvemme for keivhendte. På grunn av dette er mange venstrehendte vant til å tenke før de agerer og muligens revurdere det som føles naturlig, hevdes det.