Vis mer

5 ekle ting "alle" gjør, men som ingen vil innrømme

Er du skyldig i noen av disse tingene?

(upublisert) Opprettet
Vi er kanskje ikke alltid like flinke som vi skulle ønske, eller liker å innrømme, når det kommer til personlig hygiene.

Av og til slenger vi kanskje på oss en t-skjorte som trenger en vask, eller dropper å skifte på senga. Det er ikke fritt for at vi alle har uvaner vi neppe ønsker å snakke like høyt om.

Biter negler


Neglebiting er en av uvanene som det kan være veldig vanskelig å bli kvitt, og det er også skrekklig utbredt blant barn og unge, skriver Apotek1.

Omtrent 40 prosent av alle barn mellom 5 og 18 år sliter med, eller har slitt, med å bite negler, og det er mer frekvent hos gutter enn hos jenter.

Det er heldigvis slik at de fleste klarer å slutte, men uvanen forekommer hos hele 10 prosent av de som er 18 år eller eldre

Det finnes flere teorier om at det er psykisk betinget og er relatert til stress, nerver og lignende, men det er ikke gitt noen konkret konklusjon, sier Anja Solhaug, kursansvarlig ved Neglakademiet, til KK.no.


(FOTO: Sahadeva Hammari, Flickr.com (CC BY-NC-ND 2.0))

Piller seg i nesen


Snørr, eller busemenn, er tørket slim eller sekret som danner skorper i nesen. Og det er når disse begynner å klø at det trengs en finger for å "rense litt", skriver Dinside.

Om du er en av de som tidvis driver litt ryddearbeid i nesen så er du absolutt ikke alene:

Ifølge en spørreundersøkelse utført av AOL, og gjenngitt hos Dinside, sier hele 71 prosent av de som svarte på undersøkelsen at de piller seg i nesen.

Og så lenge du vasker deg på hendene, og ikke graver for dypt, så er det helt harmløst å fjerne en buse eller to.

Vasker ikke hendene etter dobesøk


I en studie fra 2003 utført av "American Society for Microbiology" observerte forskerne at 83 prosent av kvinnene som deltok vasket hendene sine etter et toalettbesøk, mot 74 prosent av mennene.


Den samme trenden så man i en britisk studie, men der var tallene 65 prosent på kvinnesiden, og 35 prosent på herresiden.

33 prosent av mennene brukte heller ikke såpe etter å ha vært på toalettet, mot 15 prosent av kvinnene.


(FOTO: Osseous, Flickr.com (CC BY 2.0))

Tisser i dusjen


Klikk.no avholdt i 2012 en uhøytidelig spørreundersøkelse der de spurte sine lesere om hvor mange av dem som tisset i dusjen.

I skrivende stund har 7618 mennesker avgitt svar, og det svaret er at 83 prosent tisser mens de tar seg dusj.

- Fra et rent faglig perspektiv er det ikke noe galt med å tisse i dusjen, sier rørlegger Tom Sveen hos Rørteam AS i Oslo til nettstedet.

Dropper tannpussen


Her er damene hakke flinkere, mens menn slurver. Spesielt unge menn. En av fem i aldersgruppen 25 til 39 år oppgir at de sjeldent eller aldri pusser tennene sine.

- Jeg er overrasket over at så mange menn oppgir at de ikke pusser tennene, sier tannlege Kristina Heskje til Stavanger Aftenblad.

Hun sier videre at menn bør huske på at en av konsekvensene av dårlig tannhygiene, og da tar vi ikke med dårlig ånde og gule tenner, er utgiftene som kan komme senere i livet. Det er ikke akkurat gratis å besøke tannlegen.

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.