5 årsaker til at kvinnekroppen imponerer

For "det svake kjønn" er sterkere på mer enn én måte.

Det er flere grunner til å la seg begesitre av kvinnekroppen. Det at de kan bære frem og føde barn er alene grunn til bunnløs beundring.

Men kvinnekroppen er bedre enn menn sine kropper på flere måter. SOL byr på noen av disse:

1. Føler mer smerte
LiveScience skriver at årsaken til at kvinner føler smerte sterkere enn menn ligger i mengden nervefibere i huden.

Menn har i gjennomsnitt 17 nervefiber per kvadratcentimeter hud, mens kvinner har 34. Altså dobbelt så mange.

Når man har det i bakhodet er påstanden fra helsenettsiden Health.com desto mer imponerende når de sier at kvinner har en høyere smerteterskel enn men.

2. Flinkere til å huske tingAvisen The Telegraph skriver at en studie utført av og ved Universitetet i London avdekket at kvinner i en alder av 50 år husker bedre enn sine mannlige motparter.

Dette funnet underbygger en studie professor ved NTNU, Jostein Holmen, sto bak for noen år siden som demonstrerte at kvinner husker bedre enn menn.

– Dette er et pussig funn som vi ikke har noen forklaring på, sa Holmen til NRK den gang.

Det finnes også studier som hevder at kvinner også er flinkere til å huske ansikter enn det menn er, ifølge ScienceDaily.

3. Har bedre luktesans


At kvinner har en veldig god luktesans er en kjent sak, og kvinner scorer konsekvent bedre enn menn på tester og studier som tar for seg akkurat denne sansen, skriver Social Issues Research Center.

– Kvinner har bedre luktesans enn menn, og det gjelder særlig når de har eggløsning, har lege og TV-personlighet, Mehmet Oz, sagt til Oprah.

Det finnes ikke bare forskning som underbygger den uttalelsen, men det finnes også en rarere studie fra 2008 som hevder at kvinner kan lukte seg frem til en manns intensjoner ved hjelp av svetten hans.

(FOTO: Jason Hargrove, Flickr.com (CC BY 2.0))

4. Lytter med begge hjernehalvdeler


Forskere ved "Indiana University School of Medicine" har gjort undersøkelser, ved hjelp av magnetresonanstomografi (MRI), for å avdekke hva som skjer i hjernen når vi lytter, skriver Oprah.com.


Et av funnene MRI'en avdekket var at kvinner viste aktivitet i begge hjernehalvdeler mens de lyttet, hvorpå menn kun hadde aktivitet i venstre hjernehalvdel.5. De lever lengre


Ifølge Statistisk sentralbyrå blir norske kvinner i snitt 83,6 år gamle, mens menn blir 79,7 år. Kvinner lever altså i gjennomsnitt fire år lenger enn menn, skriver KK.no.

På andre siden av Atlanterhavet er situasjonen lik, bortsett fra at kvinner lever i snitt fem år lengre enn menn, skal man tro estimater fra "Centers of Disease Control and Prention".

En av årsakene er nok at de er flinkere til å ta vare på seg selv og kroppen og helsen, noe som beskytter mot sykdommer. En annen årsak er kvinners kjønnshormon, østrogen, som blan annet reduserer mengden farlig kolesterol.


Legg til sol_no på SnapChat