Vis mer

4 ting kjærester skjuler for hverandre

Hemmeligheter finnes også i mange parforhold.

(upublisert) Opprettet

Det finnes sikkert like mange grunner til å ha hemmeligheter for partneren sin som det finnes mennesker som er i forhold, skriver Psychology Today.


Ofte kan det handle om en redsel for å skade forholdet, mens noen kanskje frykter at hemmeligheten man bærer på kan komme til å skuffe eller såre den andre.


Det som ofte går igjen er hvilke ting man velger å lyve om eller holde skjult for sin utkårede:1. Penger og økonomi


En fersk studie utført av National Endowment for Financial viste at to av fem amerikanere som har felles økonomi med sine ektefeller, innrømmer å ha skjult finansiell informasjon eller løyet til partneren om pengespørsmål.


Ifølge studien lyver menn oftere om penger enn det kvinner gjør. Omkring 46 prosent av mennene innrømmet å ha skjult finansiell informasjon eller løyet om pengespørsmål. 38 prosent av kvinnene sa det samme. Dette er likevel vanligst blant unge. 61 prosent av de mellom 18 og 34 år innrømmet å ha gjort dette.


39 prosent av de spurte svarte at de hadde skjult noe de hadde kjøpt, en bankkonto, regninger eller kontanter fra en partner. 16 prosent svarte at de hadde løyet om hvor mye gjeld de har eller hvor mye de tjener, skriver Daily Mail.


Det er usikkert hvordan tallene på dette er i Norge, men problemene finnes definitivt også blant partnere her til lands. 


– Det kan være vanskelig for gjeldsofre å finne seg en partner hvis man skal være helt ærlig om problemene. Derfor er det mange som forsøker å skjule gjelden så lenge som mulig, sa Bjørn Scheldt i Gjeldsoffer-Alliansen til Dinside i 2011.
(FOTO: Alexa LaSpisa, Flickr.com (CC BY 2.0))


2. Arbeidsplassen og suksess

Det trenger ikke være snakk om flørting fra en kollega, eller utroskap, men faktisk noe så enkelt som at man lykkes og gjør det bra i jobben sin.

– Kvinner er ikke flinke nok til å dele hvor suksessrike de er, fordi de ikke ønsker å skape inntrykk av at det er en konkurranse mellom seg og mannen sin, sier psykolog og administrerende direktør ved "Women’s Behavioral Health, Wexner Medical Center", Kristen Carpenter til livsstilsmagasinet Self.com.

Hun spekulerer i om at mange menn ikke er selvsikre nok og ville følt seg truet av å tjene mindre, eller ha en jobb med mindre status enn partneren sin.

3. Tidligere forhold og sexpartnere


KK.no skriver at det å være åpen om nettopp dette kan bidra til gjøre intimiteten mellom dere større, og på den måten øke tilliten i forholdet.

Kvinnemagasinet viser til samlivsekspert Mira Kirshenbaum som sier at man ikke nødvendigvis trenger å gå i detalj, eller fortelle det nøyaktige antallet sexpartnere.

Interessant nok kan det se ut som vi ikke ville vært ærlige om antallet sexpartnere og tidligere forhold selv om vi hadde villet, avslører en undersøkelse publisert på nettstedet "Journal of Social and Personal Relationships".

Hele 60 prosent av de som deltok i undersøkelsen fortalte at de hadde unlatt å fortelle om antall sexpartnere i nåværende eller tidligere forhold. Forskerene fant også ut at når de først hadde snakket om det så valgte de å lyve om antallet.

(FOTO: Tina Franklin, Flickr.com (CC BY 2.0))

4. Sidesprang og flørt


Før man kan svare på hvor mange som er utro må man svare på "hva er egentlig utroskap?". For det er jo ikke slik at alle mennesker har de samme grensene for hva som er et sidesprang og hva som er uskyldig.

Side3 skriver om en artikkel fra 2010, publisert i tidsskriftet "Personality & Individual Differences" der forskere hadde tatt for seg 31 studier om utroskap.

En av disse studiene avslørte at så mange som 85,5 prosent av befolkningen var utro.

Eller så lite om 1,2 prosent av befolkningen, for alt kom an på hvordan studiene hadde stilt spørsmålet. Den studien som sa at åtte av ti hadde vært utro definerte blant annet flørting som utroskap.

Legg til sol_no på SnapChatVi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.