Vis mer

4 tegn på at du ikke er klar for et forhold

Det kan hende du burde være singel en liten stund til.

(upublisert) Opprettet

1. Du er ikke ferdig med tidligere forhold


Det er kanskje slutt med deg og ekskjæresten din, dere snakker ikke lengre med hverandre og har ikke truffet hverandre på lenge. Det betyr ikke nødvendigvis at du er ferdig med forholdet.

Nettdating-tjenesten eHarmony skriver at det ikke er uvanlig å streve med følelser av sinne eller tristhet etter et brudd. Og disse følelsene kan sitte kroppen en god stund.

Løsningen er neppe å distrahere seg selv ved å kaste seg inn i et nytt forhold, men heller ta seg tid til å jobbe gjennom de vonde følelsene. Det er tross alt eneste måten å bli kvitt dem.

2. Du bruker mer energi på å finne et forhold enn på egne interesser


Dersom motivasjonen din for å drive med aktiviteter er å møte noen kan det være et tegn på at du trenger en pause fra alt som har med forhold og nye relasjoner å gjøre.

Det burde kanskje ikke være slik at trening er noe du driver med fordi du kan komme til å møte noen på treningssenteret.

– Et forhold burde være noe som tilfører noe ekstra til livet ditt, og ikke det eneste i livet ditt du fokuserer på, skriver Lee Hurley på nettstedet Metro UK.

Det kan tenkes at du burde pleie deg selv, og egne interesser istedet for å haste inn i en ny relasjon.

Les også: 8 tegn på at du er i et godt forhold

(FOTO: Tannhäuser, Flickr.com (CC BY-NC-SA 2.0))

3. Du føler et press på det å være i et forhold


Det er nok av sosiale sammenhenger der det å dukke opp uten partner resulterer i at "alle den andre" synes synd på deg, eller forteller hvor flink og sterk du er som er alene.

Presset man føler på at man burde være i et forhold er ofte fra andre, som familie og venner, men kan like gjerne være fra en selv, skriver nettstedet ThoughCatalog.

Men å gå inn i et forhold bare fordi en annen person er tilgjengelig, slik at man skal slippe press enten fra venner eller seg selv, markerer sjeldent starten på et vellykket forhold.

4. Du tror du kan redde ham, eller at han kan redde deg


Jane Garapick skriver på nettsiden YourTango at mange kvinner ikke nødvendigvis leter etter en partner, men heller et "prosjekt". Dette er forøvrig ikke noe som kun gjelder kvinner. Det finnes nok av menn som leter etter noen de kan "redde".

Alternativt så er man kanskje usikker på hvem og hva man selv er, og så håper man at det skal dukke opp noen som ønsker å redde en selv.

Som regel ender begge disse i katastrofe, da man ofte ender opp med å tiltrekke mennesker som tar med seg drama og konflikt inn i samlivet. Løsningen er nok at man først jobber med seg selv, og så kan man lete etter kjærligheten.

Les også: Dette er de 4 vanligste utfordringene i et forhold

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.