Vis mer

4 sengeaktiviteter som gjør forholdet bedre

Noen rutiner er fine å ha.

(upublisert) Opprettet
De fleste forhold vil etter en stund oppleve at ting stagnerer litt, kanskje blir litt kjedelige, og at det rett og slett blir litt rutinepreg over hverdagen.

Når slike situasjoner oppstår kan det være lurt å ta et skritt tilbake, identifisere problemet og gjøre noen grep for å komme over "forholdskneika".

Les også: 6 små ting som kan ta forholdet fra bra til kjempebra

Men det er ikke alle rutiner som er kjedelige eller dårlige for et forhold, noen er bidrar til å styrke og bevare relasjonen.

1. Gå til sengs sammen


Wall Street Journal skriver at par som ikke legger seg sammen, men går til sengs på forskjellig tidspunkt, opplever å være mindre fornøyd med forholdet sitt en par som går til sengs sammen.

Avisen skriver videre at nevnte par kan forvente flere konflikter, mindre tilbragt tid sammen og færre "ordentlige" samtaler, og mindre sex enn par som tar kvelden samtidig.

Les også: Får du ikke sove? Her er 7 ting du bør prøve

2. Avslutt dagen med å snakke sammen


Par der begge parter viser en interesse for det partneren synes er interessant og spennende holder sammen lengre en par som ikke gjør det, skriver The Atlantic.

Og ifølge Klikk.no er det vel og bra å snakke litt sammen under matlagingen, eller i reklamepausene foran TV-en, men forsøk å kommunisere litt dypere. Snakk om jobb, fremtid, drømmer, og dropp praten om de mer dagligdagse gjøremålene.

(FOTO: Nicola Holtkamp, Flickr.com (CC BY-NC-ND 2.0))

3. Start dagen med kaffe eller frokost på sengen


Mange tenker på, og kanskje planlegger, små magiske øyeblikk i hverdagen som det aldri blir noe av, skriver Psychlogy Today, og oppfordrer til å gjøre alvor ut av nevnte planer.

Det å starte dagen med å ordne en kopp kaffe eller te på sengen til partneren din, eller kanskje slå ordentlig på stortrommen og ta hele frokosten på soverommet er en klassiker hva romantikk og samvær gjelder.

Partneren din vil føle seg satt pris på, og det er en handling begge får rikelig igjen for.

Les også: 11 perfekte frokoster til helga

4. Legg vekk mobilen!


Så langt det går burde soverommet være en mobilfri sone. Det er ingen grunn til å prioritere Facebook eller Instagram fremfor å gi partneren din oppmerksomhet.

– Når du tar med nettbrettet eller mobilen til sengs kan det skade forholdet. Det skaper en følelsesmessig isolasjon mellom deg og partneren din, forteller terapeut og forfatter, Marcia Naomi Berger, til Huffington Post.

En annen ting er at lyset fra mobil- eller nettbrettskjermene bidra til at kroppen ikke klarer å finne til ro, skriver Science Daily.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.