4 kjappe triks som gjør snømåkingen enklere

Tipsene som sparer deg både tid og rygg.

(upublisert) Opprettet

1. Varm opp først

En ordentlig snømåkingsøkt begynner med en solid oppvarming, - Ingen begir seg ut på en hard treningsøkt uten oppvarming og grunnlag. Det samme bør man tenke når man skal skuffe snø, illustrerer idrettsforsker Kari Jørgensen til NRK. Måking kan være svært tungt arbeid, og med godt forarbeid senker du risikoen for alvorlige skader og - i aller verste fall - hjerteinfarkt. (Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)

2. Spray skuffen med formfett

Ifølge DinSide kan et lurt tjuvtriks være å spraye måken med formfett, særlig om snøen er våt og klebrig. Da sklir den rett av, og du sparer mye anstrengelse. - Har du ikke formfett for hånden, fungerer det også å ta matolje på litt tørkepapir og gni det over måken, supplerer DinSide. (Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)

3. Finjuster teknikken

Side2 har samlet en bunt gode snømåketips når du først har fått på deg vinterklærne og er klar til å gå til verks. Noen er kanskje selvsagte, men det skader aldri å terpe litt: - Ta heller mange små spadetak enn få og tunge. Måk snøen mens den er fersk og ikke har satt seg. Hold ryggen rett, løft med bena og vri ryggen når du kaster, skriver Side2. Ikke bare blir det lettere å måke slik, det reduserer også faren for skader betraktelig. Slurver du på deg en ryggskade så angrer du garantert i ettertid. (Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)

4. Kjenn snøen - bruk rett utstyr

Det kan være fristende å hente fram den trauste spaden og bruke den til alt av måking og ishakking. Et litt videre utstyrsregister kan likevel spare deg mye strev. DinSide har en oversikt over forskjellige snøredskaper og forholdene de bør brukes under. Lett og middels kram snø trives for eksempel best på en såkalt snølett (som du ser under), mens isskyffelen er et uvurderlig verktøy når det fryser på. (Foto: Anders Knudsen/Aftenposten)(Foto: Anders Knudsen/Aftenposten)

Når grunnteknikken sitter, kan du jo la deg inspirere av disse ekspertene:

Geir Håkons supereffektive takmåker

Pensjonistene viser sitt sylskarpe triks

Når du trenger ekstra sprut

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.