Skriv omtale
×
Rating


Send omtale
Annonsørinnhold
Oppdatert: 3.03.2018
Effektiviser nedbetaling av forbrukslånet

Slik sparer du inn ekstra penger til nedbetaling av forbrukslånet

Det er ugunstig å sitte med forbrukslån over en lengre periode enn nødvendig. Aller helst bør man faktisk korte ned også på den planlagte nedbetalingstiden. Her får du noen praktiske tips til hvordan du kan spare inn til mer effektiv nedbetaling av forbrukslånet ditt.
  • Snøfnugg-metoden til nedbetaling av forbrukslånet
  • Hyppige nedbetalinger
  • Hvor finner du pengene til ekstra nedbetaling av forbrukslånet?
  • Knip inn på det unødvendige
  • Stopp å kaste bort penger
  • Finn ekstra inntekt til nedbetaling av forbrukslånet

Sliter du med gjeld? Stopp å bekymre deg for hvordan du kan finne de store summene til å nedbetale gjelden din. Begynn i stedet med å lete etter de små beløpene du kan spare i hverdagen, og gjør heller mindre og hyppige nedbetalinger.

Selv om beløpene kan virke mikroskopiske i forhold til din samlede gjeld, så vil de over tid kunne spare deg for tusenvis av kroner. Dette framskynder nedbetaling av forbrukslånet, og kan være en motiverende nedbetalingsstrategi for mange.

Snøfnugg-metoden til nedbetaling av forbrukslånet

Dette er snøfnugg-metoden (snowflaking) i et nøtteskall. Metoden passer best for de som har trang økonomi og føler at de ikke har noe ekstra penger å sette til side. Du sparer ganske enkelt inn litt ekstra penger her og der som du nedbetaler din gjeld med, i tillegg til de månedlige rentene og avdragene. Eller med andre ord: Du bidrar til nedbetaling av forbrukslånet med små betalinger når det er mulig.

Denne metoden kontrasteres ofte til snøball-metoden. Tanken er at i stedet for å betale en større sum penger for å betale ned gjelden din (en snøball), betaler du mindre betalinger (eller snøfnugg) hyppig.

Hyppige nedbetalinger

Når du står overfor mye gjeld, så kan det virke latterlig at en femtilapp eller hundrelapp skal kunne utgjøre en forskjell i nedbetaling av forbrukslånet. Men disse små “snøfnugg”-betalingene kan få stor innvirkning. Hvis du bare betaler inn 1000 kroner ekstra i måneden, så svarer det til 12.000 per år, og avhengig av renten din så kan resultatet bli mye større.

Snøfnugg-metoden kan gjøres på to måter:

  1. Hver gang du sparer en liten sum penger, så logg inn på nettbanken din og foreta en nedbetaling av gjelden.
  2. Hold styr på alle småbeløpene du sparer i løpet av måneden, og gjennomfør deretter en betaling. Denne skal da være i tillegg til vanlige renter og avdrag.

 

Ekstra penger til nedbetaling av forbrukslånet

 

Hvor finner du pengene til ekstra nedbetaling av forbrukslånet?

“Snøfnugg” kan komme fra mange steder. De kan komme fra ekstra penger du tjener (for eksempel på en ekstrajobb eller salg på Finn). De kan komme fra penger du mottar (for eksempel gaver eller rabatter). Og de kan komme fra penger som du sparer (for eksempel ved at du tar med matpakke på jobb i stedet for å kjøpe lunsj).

Den gode nyheten er at ingen beløp er for små når det kommer til nedbetaling av forbrukslånet. Den dårlige nyheten er at du må være villig til å bruke de ekstra kronene du sparer på å bli kvitt gjelden din. Gjør det til en vane at du setter av pengene til gjeld, hvis ikke risikerer du at de sparte pengene blir brukt til andre formål.

Knip inn på det unødvendige

Småbeløp du ikke tenker på i hverdagen blir store når de summeres opp. Mange blir overrasket når de legger sammen alle småbeløpene de bruker i løpet av en måned. Dette er penger som enkelt kan brukes til å betale ned gjeld med i stedet for.

Hvis du fortsatt ikke er overbevist, så vurder følgende regnestykke: En typisk dag for mange kan bestå av fem røyk (30 kroner), kaffe og bolle (25 kroner) og lunsj (50 kroner) . Det er 105 kroner per dag eller 735 kroner i uken eller 2940 kroner i måneden eller 35.280 kroner i året.

Stopp å kaste bort penger

Undersøkelser har vist at vi nordmenn kaster bort tusenvis av kroner hvert år på ikke å være mer våkne i valg av produkter og tjenester. Det kan være så enkelt som å bytte til et billigere mobilabonnement eller å skifte bank og strømleverandør. Ta for eksempel en gjennomgang av forsikringene dine nå; det kan spare deg for flere tusen kroner i året.

Mange har også løpende abonnementer som de ikke lenger bruker, men som allikevel trekker bankkontoen for et beløp hver måned. Dette kan for eksempel gjelde medlemskap på treningssenter, tidsskrifter eller strømmetjenester.

 

Ikke kast bort penger

 

Finn ekstra inntekt til nedbetaling av forbrukslånet

Jobb ekstra om du kan, da får du ekstra god råd. Det er mange som har muligheten til å ta en ekstravakt. Jobber du da kveld eller helg er det også tillegg å hente.

Selg ting du ikke har bruk for. Ha jevnlig opprydding og legg ting du ikke bruker ut på Finn eller tilsvarende bruktmarkeder. Det er veldig motiverende å se at man kan få igjen penger for ting man er ferdig med. Elektrisk utstyr er for eksempel veldig lett omsettelig på nett. Det er mulig å få inn mange tusen kroner på dette.

Snøfnugg-metoden er spesielt virkningsfull for de som nettopp har startet å nedbetale lånet. Det er en enkel, men svært effektiv strategi for å bli kvitt forbrukslån. Start nå og gjør det til en daglig vane. Du vil fort bli overrasket over hvor mye penger du kan spare. Når du først har startet, så er det nesten som en lek. Snøfnugg-metoden kan gjøre gjeldsreduksjon morsomt.

Siste artikler