Skriv omtale
×
Rating


Send omtale
Annonsørinnhold
Oppdatert: 19.19.2018
Refinansier kredittkortgjeld i forbrukslån

Få orden i kredittkortgjeld med forbrukslån

Det høres kanskje ugunstig ut å ta opp mer gjeld uten sikkerhet for å innfri den eksisterende. Men med hensyn til både nedbetaling og kostnader kan du faktisk komme bedre ut av det med et forbrukslån. Her kikker vi på hvordan du kan refinansiere og spare penger på svindyr kredittkortgjeld med et forbrukslån.
  • Refinansier dyr kredittkortgjeld i forbrukslån
  • Potensielt billigere lån med forbrukslån
  • Sørg for en mer effektiv og organisert gjeldsnedbetaling
  • Lånevilkår og inntekten din når du refinansierer kredittkortgjeld
  • Gebyrer på forbrukslån og faren for ytterligere kredittkortgjeld
  • Sørg for at refinansiering av kredittkortgjeld lønner seg

Sliter du med høy kredittkortgjeld, skyhøye renter og mange kredittkort? Et forbrukslån kan være redningen.

De fleste av oss bruker kredittkort i det daglige fordi det sparer oss for penger, gir større økonomisk frihet og sikrer oss bedre rettigheter. Samtidig kan kredittkortet fort bli en skummel felle. Dersom du mister kontrollen og glemmer at dette faktisk er penger som må tilbakebetales er veien til kredittkortgjeld kort.

Refinansier dyr kredittkortgjeld i forbrukslån

I dag sliter altfor mange nordmenn med høy kredittkortgjeld fordi det er en av de dyreste formene for finansiering som finnes.

Å ta opp et forbrukslån for å betale ned kredittkortgjelden kan derfor være noe av det smarteste du kan gjøre. I motsetning til kredittkortgjeld er forbrukslån såkalt “avdragsgjeld”. Dette vil si at du låner et engangsbeløp som du tilbakebetaler hver måned over en bestemt periode.

Et forbrukslån er best til langsiktig finansiering. Siden forbrukslån vanligvis har lavere rente enn kredittkort kan det være et gunstig alternativ.

Å ta opp et lån for å betale annen gjeld kalles ofte et konsolideringslån eller et refinansieringslån. Målet er å få et billigere lån enn det du betaler i dag, samt få fastsatt en tilbakebetalingstid.

 

 

Potensielt billigere lån med forbrukslån

Selv en liten endring i renten kan gjøre en stor forskjell, spesielt hvis du har mye kredittkortgjeld. En god tommelfingerregel er at hvis du kan senke gjennomsnittsrenten med minst to prosentpoeng, så vil det være verdt å bytte til et forbrukslån.

Hos Lendo kan du for eksempel låne 100.000 kroner til en effektiv rente på 9,61 prosent. (Eff. rente 9,61%, 150.000,-, o/5 år, etableringsgebyr 900,-, Totalt: 195.720,-).

Tilsvarende kan du låne 100.000 kroner hos Sambla til en effektiv rente på 9,92 prosent (Eff. rente 9,92 %. Totalkostnad: 160 401 kr. Månedskostnad: 1 381 kr fordelt på 108 nedbetalinger). Vær imidlertid oppmerksom på at effektiv rente alltid beregnes på individuelt grunnlag for hver enkelt søker.

Det vil være lite fornuftig å erstatte én type gjeld med en annen dersom den har høyere kostnader. Dette kan ofte være tilfelle dersom du har dårlig kredittverdighet.

Sørg for en mer effektiv og organisert gjeldsnedbetaling

Det er fort gjort å miste oversikten når du står overfor mye spredt gjeld hos forskjellige kreditorer. Ved å samle gjeldspostene du sitter med i ett lån kan du ta for deg gjelden din på en mer ryddig og oversiktlig måte. For eksempel trenger du ikke å bekymre deg for ulike betalingsdatoer og beløp. Å betale bare én gang i måneden hjelper deg til å bli mer organisert.

Et fast månedlig avdrag kan hjelpe deg med å få tilbakebetalt lånene dine raskere. Kredittkort har ingen fast tilbakebetalingstid. Hvis utestående gjeld er høy og du kun betaler minimumsbeløpet kan du ende opp med å aldri komme deg ut av gjeldssirkelen.

Lånevilkår og inntekten din når du refinansierer kredittkortgjeld

Det er imidlertid ingen automatikk i at du sparer penger med et forbrukslån. Derfor er det viktig at du er oppmerksom på potensielle fallgruver før du refinansierer. Husk at et forbrukslån ikke nødvendigvis vil gi deg en lavere rente.

Effektiv rente på forbrukslån varierer i dag mye, fra 9 prosent til over 25 prosent. Hvis du betaler 17 prosent i renter på kredittkortet i dag, vil ikke et forbrukslån på 20 prosent hjelpe deg.

Dersom du har høy kredittkortgjeld og lav inntekt (og heller ingen planer om å øke inntektene), kan du videre få problemer med å betale avdraget på forbrukslånet. Lav inntekt kan også føre til at du ikke får innvilget et forbrukslån i det hele tatt.

Gebyrer på forbrukslån og faren for ytterligere kredittkortgjeld

Det er ikke bare renten som bestemmer lånekostnaden, men også hvor store gebyrer du må betale. På de fleste forbrukslån er det et etableringsgebyr og et termingebyr. For best å sammenligne lånetilbudene må du derfor se på den effektive renten, som inkluderer både renter og gebyrer.

Videre må du huske på at du må ta et skikkelig tak i økonomien din for at refinansiering av kredittkortgjeld i forbrukslån skal lønne seg. Du får ikke mindre i lån ved å ta opp et nytt. Mens du betjener kredittkortgjelden kan det være en god idé å legge kredittkortene på hylla.

Hvis du bare blir fristet til å bruke mer penger, så vil det være lite poeng med refinansieringen. Det siste du bør gjøre er å ta opp et nytt lån, betale ned din kredittkortgjeld, for så å bruke kredittkortene igjen. Da har du bare gravd hullet ditt dobbelt så dypt.

 

Spar penger på refinansiering av kredittkortgjeld

 

Sørg for at refinansiering av kredittkortgjeld lønner seg

Det er relativt enkelt å finne ut av om det lønner seg å ta opp et forbrukslån for å betale ned kredittkortgjelden din. Det er bare et spørsmål om matte og atferd. Hvis du regner ut at du får lavere totale lånekostnader over hele lånets levetid, så kan et forbrukslån være fornuftig.

Men det viktigste du bør vurdere, er om du faktisk er villig til å løse problemene som førte deg til høy kredittkortgjeld. Et forbrukslån kan være løsningen på kredittkortgjelden. Allikevel er det viktig at du holder deg selv i nakkeskinnet og får kontroll på den samlede gjelden din. Dersom du gjør det kan du spare mye penger på å refinansiere kredittkortgjeld i et forbrukslån.

Siste artikler