Skriv omtale
×
Rating


Send omtale
Annonsørinnhold
Instabank

Anmeldelse av Instabank

3.8/5 ( 18 Anmeldelser)
Skriv anmeldelse
Gå til nettside
Annonselenke
Søk nå
Annonselenke
Fordeler
 • Lav nominell rente
 • Muligheter for fleksibel nedbetaling
 • Svar på søknad innen 24 timer
Ulemper
 • Høyt krav til inntekt
Nøkkeltall
 • Beløp:
  5.000 - 500.000
 • Løpetid:
  fra 12 mnd
 • Månedlig betaling:
 • Nominell rente:
  Fra 7,9 %
 • Etableringsgebyr:
  900 kr
 • Nedbetalingstid:
  Inntil 12 år
Vilkår
 • Alder:
  23-70 år
 • Årsinntekt:
  250 000 kr
 • Betalingsamerkninger:
  Nei
 • Inkasso:
  Nei
Låneeksempel Effektiv rente 16,24 %, 65 000, over 5 år, kostnad: 28 068, totalt: 93 068

Om Instabank

For deg som ønsker en innovativ långiver og svært fleksibel nedbetalingsstruktur.

Hvem er Instabank?

Instabank er en fersk aktør på markedet for forbrukslån og sparing. Da banken ble etablert var grunnleggerne opptatte av å skape en bank som tenker som kunden. Det betyr at Instabank jobber kontinuerlig for å utarbeide innovative løsninger som skal gjøre din hverdag enklere.

På bakgrunn av dette er også Instabank en digital bank, med et stort fokus på kunden. Det betyr gode åpningstider på kundeservice, fleksible vilkår på både spare- og lånetilbudene og en ambisjon generelt om å lytte til kundene. Instabank vil ikke tenke som en bank – de vil tenke som deg.

Derfor er bankens ledelse opptatt av det de kaller for fremtidens forbrukere, og hvilke behov disse kommer til å ha av banktjenester. Både innen sparing og lån kan du regne med et sømløst kundeforhold, men også god hjelp dersom du skulle få behov for dette.

Instabank tilbyr lån uten sikkerhet til forbruk og refinansiering, samt sparekonto og forsikringspakker. Du finner en omfattende database med økonomisk rådgivning på bankens blogg og kan få svar på vanlige spørsmål i kundeservice-kategorien på Instabank sine nettsider.

Lånemuligheter gjennom Instabank

Instabank tilbyr lån uten sikkerhet på mellom 5000 og 500.000 kroner. Dette er altså en bank som retter seg mot både de mindre og de virkelig store finansieringsbehovene på privatmarkedet. Uansett om du skal pusse opp et lite rom i huset eller refinansiere stor og ugunstig gjeld vil Instabank kunne hjelpe deg.

Det er viktig å presisere at lånerammen du får tilbud om vil utarbeides på bakgrunn av kredittvurderingen Instabank gjennomfører av deg. Her forsøker banken å etablere hvilken risiko en godkjennelse av søknaden vil innebære – samt hvor stort lån du har kapasitet til å håndtere.

Dersom du søker om et lån som er større enn hva banken mener du kan håndtere vil du enten få avslag på søknaden din, eller tilbud om et mindre lån. Husk på at du med en mer stabil privatøkonomi, og høyere inntekt, kan regne med et bedre rentetilbud fra Instabank.

Instabank tilbyr tre forskjellige typer lån:

 • Fleksibelt lån
 • Nedbetalingslån
 • Refinansieringslån

Disse lånene kommer med varierende nedbetalingsstrukturer (se under), men alle tilbys med låneramme på mellom 5000 og 500.000 kroner. Dersom du er usikker på hvilket lån du bør søke om kan du ta kontakt med Instabank sin kundeservice for økonomisk rådgivning.

Rente og vilkår på forbrukslån hos Instabank

Nominell rente hos Instabank ligger på mellom 7,99% og 19,99%. Dette er gunstige rentesatser, spesielt i det nedre sjiktet, og medfører at banken kan tilby deg svært kompetitive priser på forbrukslånet ditt.

Når det er sagt er det viktig at du husker på den individuelle kredittvurderingen som ligger til grunn for lånetilbudet du mottar fra Instabank. Rentesatsen din vil være et uttrykk nettopp for den kalkulerte risikoen fra bankens side. En høyere risiko medfører en høyere rentesats og visa versa.

Dersom du ønsker å søke om forbrukslån gjennom Instabank vil det derfor være gunstig å ha en så ryddig og stabil privatøkonomi som mulig. Da kan du både få tilbud om en lavere rente, og eventuelt et høyere lånebeløp dersom du har behov for det.

Som nevnt har Instabank tre forskjellige lånestrukturer:

Fleksibelt lån
Dette lånet fungerer i praksis som en kredittramme. Du får innvilget et beløp, og kan deretter disponere dette akkurat som du vil. Dersom du eksempelvis ønsker å ta ut 200.000 kroner, innenfor innvilget kredittramme, kan du gjøre dette – og velge helt selv når du skal betale ned på lånet.

I motsetning til lån med fastsatt nedbetalingstid er dette et 100% fleksibelt forbrukslån. I teorien kan du betjene det så lenge som du vil. Husk at jo lengre nedbetalingstid du har på forbrukslånet ditt, jo dyrere blir det.

Nedbetalingslån
Nedbetalingslånet til Instabank er et lån uten sikkerhet med fastsatt nedbetalingstid på mellom 3 og 5 år. Her betaler du et fast beløp til kreditor hver måned, i henhold til låneavtalen dere inngår.

Refinansieringslån
Dersom du sitter med ugunstig gjeld uten sikkerhet (kredittkort eller smålån, for eksempel) er sannsynligheten stor for at du kan få bedre vilkår i et forbrukslån. Refinansieringslånet til Instabank tilbys med fastsatt nedbetalingstid på 3-15 år.

Etableringsgebyret for samtlige lån hos Instabank ligger på 900 kroner, og termingebyret på 40 kroner.

Hvem kan søke forbrukslån hos Instabank?

Instabank stiller følgende minimumskrav til deg som ønsker å søke om forbrukslån i banken:

 • Du må ha fylt 23 år
 • Du kan ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger
 • Du må ha en bruttoinntekt på over 250.000 kroner i året
 • Alder + nedbetalingstid på lånet ditt kan ikke overstige 80 år (fleksibelt lån: 65 år, nedbetalingslån: 75 år)

Når du søker om forbrukslån gjennom Instabank stilles det ingen krav til sikkerhet i form av pant. Det betyr også at inntekten og privatøkonomien din blir stående som eneste bærebjelke på lånet. Da blir det långivers ansvar å forsikre seg om at du har den økonomiske kapasiteten som trengs for å betjene lånebeløpet du søker om.

På bakgrunn av dette stiller Instabank krav til både alder og inntekt. Yngre personer har statistisk sett en mer ustabil privatøkonomi, og er derfor ikke aktuelle søkere. Inntektsnivået ditt må være høyt nok til å kunne betjene lånet, også dersom det skulle forekomme en renteøkning.

En betalingsanmerkning er som en svart prikk på det økonomiske rullebladet ditt. Denne viser at du har misligholdt et økonomisk forhold tidligere. Da blir risikoen for stor for Instabank, og du vil få avslag på lånesøknaden din.

Gode grunner til å søke forbrukslån gjennom Instabank

Innovativ og nytenkende bank
Å forholde seg til en ny bank, som har fokus på kunden, kan være svært gunstig når du skal betjene et lån uten sikkerhet. Da er sannsynligheten stor for at du vil møte mer fleksibilitet og forståelse dersom noe uforutsett skulle oppstå i løpet av låneperioden din.

Mulighet for fleksibelt lån
Den fleksible kredittrammen til Instabank kan være gunstig for de som ønsker økonomisk spillerom i hverdagen. Når det er sagt skal man holde seg selv godt i nakkeskinnet med en fleksibel nedbetalingsperiode på forbrukslån – dette kan fort bli svært kostbart.

Gunstig rentesats
Det er selvfølgelig slik at Instabank gjennomfører individuelle kredittvurderinger, og dermed har tilbudene deres varierende renter. Når det er sagt er det lurt å søke hos en långiver hvor utgangspunktet for nominell rente ligger såpass lavt som hos Instabank.

Instabank reklamefilm

Siste artikler