Skriv omtale
×
Rating


Send omtale
Annonsørinnhold
Oppdatert: 24.24.2018
Forbrukslån til refinansiering

Fordeler med forbrukslån til refinansiering

Kutt dine rentekostnader og bli raskere gjeldfri! Å bruke forbrukslån som refinansieringsløsning til å nedbetale dyre lån med kan gi store besparelser for økonomien din.
  • Hva er et forbrukslån?
  • Lavere rente og gebyrer med forbrukslån til refinansiering
  • Ryddigere privatøkonomi med forbrukslån til refinansiering
  • Raskere gjeldfri med forbrukslån til refinansiering
  • Refinansiering er en strategi, ikke en kur

Nordmenn låner mye og dyrt. Ifølge tall fra Finanstilsynet har vi nå over 90 milliarder kroner i kredittkortgjeld og annen kortsiktig gjeld. Med skyhøye renter, typisk 20-30 prosent, er det mange som opplever at gjelden vokser ut av kontroll.

Heldigvis er det mulig å rydde opp i denne dyre gjelden med refinansiering. Uavhengige undersøkelser har vist at så mange som 1 av 4 kan spare penger på å samle dyr kredittkortgjeld og smålån i ett forbrukslån.

Ideen er enkel: Forbrukslån har generelt lavere renter og kostnader enn kredittkort og annen kortsiktig gjeld. Ved å ta opp et forbrukslån til refinansiering som du betaler dyr gjeld med, kan du spare tusenvis i året.

Hva er et forbrukslån?

Forbrukslån er lån du tar opp uten at banken stiller noen krav til sikkerhet. Typisk brukes det til å kjøpe ny bil, feriereise, pusse opp leiligheten eller for annet løpende forbruk. I motsetning til kredittkortgjeld er forbrukslån utformet slik at hele gjeldsbeløpet blir tilbakebetalt etter en bestemt tidsperiode. Det betyr at når du tar opp et forbrukslån, så får du en fast dato for når gjelden er nedbetalt.

Et forbrukslån behøver imidlertid ikke å bli brukt til forbruk. Det kan også brukes til å betale kredittkortgjeld og andre smålån. Å ta opp et nytt forbrukslån for å betale annen gjeld, kan nesten virke som et paradoks. Gjelden er der fortsatt. Du bare flytter pengene du skylder fra en eller flere låneinstitusjoner til en annen. Men det har flere fordeler.

Lavere rente og gebyrer med forbrukslån til refinansiering

Den viktigste grunnen er at du kan spare mye penger. Det kommer alltid til å være stor forskjell på gode og dårlige lånerenter. Renten på kredittkort ligger ofte på mellom 20 og 30 prosent - med et rimelig forbrukslån kan man imidlertid ofte få denne ned til 10-15.

Det første du bør gjøre er derfor å finne frem kalkulatoren og regne ut hvor mye du betaler i renter og gebyrer på dine lån i dag. Når du vet hvor mye du betaler, bør du sjekke om du kan finne et forbrukslån som er billigere.

En bedre låneavtale har mange positive følger: Du betaler mindre i rentekostnader hver måned, noe som fører til at du kan betale mer i avdrag. Dermed blir gjelden raskere nedbetalt, noe som igjen fører til at de totale kostnadene med gjelden reduseres.

Ryddigere privatøkonomi med forbrukslån til refinansiering

Det er imidlertid flere fordeler med å refinansiere til et forbrukslån enn kun besparelse. En åpenbar fordel er at det gir bedre oversikt, og slik sett kan bidra til en ryddigere privatøkonomi.

Når du samler all gjeld i ett forbrukslån, trenger du kun å forholde deg til én kreditor og én faktura i måneden. Det gjør at du kan fokusere all din energi og oppmerksomhet på denne ene betalingen.

Hvis du derimot sjonglerer flere kredittkort og betalinger i måneden, kan det fort oppleves som en psykisk belastning å ha gjeld som forfølger deg til alle tider. Det øker dessuten sjansene for at du glemmer en betaling og at du får dyre purregebyrer.

 

Ryddigere økonomi med forbrukslån til refinansiering

 

Raskere gjeldfri med forbrukslån til refinansiering

Ifølge Finanstilsynet betaler en av fire kun minimumsbeløpet på kredittkort-fakturaen hver måned. Har man høy gjeld og rente, så kan man faktisk komme i den situasjonen at lånet aldri tilbakebetales.

For mange er det et lys i enden av tunnelen når man har en sluttdato for gjelden. Med et forbrukslån, så sikrer man at lånet kommer inn i en nedbetalings-struktur. Hvis du har et forbrukslån med tre års nedbetaling, så vet du at du blir gjeldfri om tre år.

Dette i motsetning til kredittkort der du kan få en “evig gjeld” som du aldri kommer ut av, samtidig som høye renter løper. Kredittkort har en form for rullerende kreditt, noe som betyr at du kan fortsette å låne så lenge du betaler det månedlige minimumsbeløpet.

Prøv å ha en kort nedbetalingstid. En god tommelfingerregel er at forbrukslån betales tilbake innen ett år. Jo lenger nedbetalingstid, jo høyere rentekostnader.

Refinansiering er en strategi, ikke en kur

Det er viktig å huske at refinansiering ikke er en mirakelpille for alle gjeldsproblemer. Du får ikke mindre lån av å ta opp et nytt. Vær derfor forsiktig med å ta opp ekstra lån når du refinansierer.

Det kan være nødvendig å foreta en selvgranskning og spørre deg selv hvorfor du er i gjeld. Har du for lav inntekt? Gjør du for mye impulskjøp? Følger du ikke ditt månedlige utgiftsbudsjett? Hvis du ikke gjør noe med de bakenforliggende årsakene til gjelden, vil det å ta opp ny gjeld ikke gjøre din gjeldssituasjonen bedre.

Rente og lånekostnader varierer vesentlig fra en utlåner til den neste. Du bør derfor alltid forsøke å finne et bedre lånetilbud enn du har nå. Nøkkelen er at renten blir lavere. Det er sjelden lønnsomt å refinansiere kreditt- og smågjeld med forbrukslån hvis ikke dine rentekostnader blir lavere. Selv om du ikke sletter gjelden din ved å refinansiere, så vil du mest sannsynlig bli gjeldfri raskere og få en ryddigere privatøkonomi.

Siste artikler