Vil stenge grensene for sjåfører fra Øst-Europa

Strengere kontroller er ikke nok, mener NLF (Norges Lastebileier-Forbund).

(upublisert) Opprettet
NRK fortalte onsdag om utenlandske vogntogsjåfører som opererer med flere sjåførkort for å jukse seg rundt retningslinjene for hvile. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) mener strengere kontroller og strengere straffer er veien å gå. Men direktør Geir Mo i NLF vil gå langt mer drastisk til verks. – Regjeringen må snarest sørge for at EU setter i gang tiltak for å stoppe denne typen virksomhet i sine medlemsland, sier Mo til NRK. – Hvis ikke det lykkes, så bør den norske regjeringen, sammen med den svenske og den danske, vurdere å stenge grensene for lastebiler fra Øst-Europa. Les hele saken her. Er det riktig å stenge grensene for sjåfører fra Øst-Europa? Eller vil det å være å skjære en hel gruppe over én kam?

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.