Vil gjøre det lovlig å leie ut rom til sex-salg

Heidi Nordby Lunde (H), også kjent som bloggeren Vampus, mener at man ikke bør dømmes for å leie ut rom til prostituerte

(upublisert) Opprettet
– Vi ser at dagens lovverk har forverret situasjonen for de kvinnene som det var ment å hjelpe, sier Lunde til nrk.no. Hallikparagrafen straffer den som fremmer andres prostitusjon eller leier ut lokaler de vet skal benyttes til sexsalg. Dette mener Lunde gjør hverdagen betydelig mer utrygg for prostituerte. Hun får støtte av Hege Grostad, som selger sex: - Tredjeparten krever da ekstra godt betalt fordi det innebærer risiko å være den som fremmer den andres prostitusjon. I tillegg gjør loven sex-arbeiderne mer sårbare fordi de blir tvungne til å arbeide alene, sier hun videre til nrk.no. Krfs nestleder Dagrun Eriksen viser til at loven ikke er til for prostituerte som har valgt det som et frivillig yrke: - Vi kan ikke se på dette som en naiv ting, som om dette handler om frivillig avtale mellom voksne om å få kjøpe sex. Les hele saken på nrk.no Er du enig med Lunde, eller vil en fjerning av hallikparagrafen ramme de som allerede er sårbare?

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.