Vil forby salg av røyk og snus

Senterungdommen i Rogaland vil tobakken til livs i Norge.

(upublisert) Opprettet
- Senterungdommen vil ikke lenger at norsk samfunn skal legge til rette for at dagens barn skal røyke bort helsen sin, sier Hanna Marte Vatnaland, leder i Senterungdommen i Rogaland til Aftenbladet.no. Vedtaket som blir sendt til behandling av Senterungdommens landsmøte senere i år lyder slik: «Senterungdommen vil forby kjøp av tobakk i Norge for alle født etter år 2000. Ved en slik utfasing av tobakk i Norge tar vi internasjonale konsensus om forebygging og reduksjon av tobakksbruk på alvor». Hun peker på at røykeloven reduserte røyking, og at det er på tide å ta steget videre og gjøre det ulovlig. De vil også snusen til livs: - Snus er blitt den nye faren for folkehelsa, som røyk har vært lenge. Vi vil også ta tilsvarende grep mot snus som har eksplodert i bruk siden 1980-tallet, sier hun videre til Aftenbladet. Les hele saken Fornuftig forslag eller er dette ansvar den enkelte bør ha selv?

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.