Tre av fire mener de får nok igjen for lisenspengene

- Man har aldri fått så mye igjen for lisensen som i dag.

(upublisert) Opprettet
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen la i dag frem tallene fra en ny profilundersøkelse som skal vise statskanalens stilling sammenlignet med andre medieaktører. - Jeg tror dette er det høyeste tallet noen kringkaster har, og det høyeste vi har målt noensinne, sier kringkastingssjef Eriksen til Kampanje. Til tross for at lisensen ble økt med 45 kroner til 2729 kroner sammenlignet med i fjor, er andelen som mener de får nok valuta for pengene nå oppe i 74 %. Det er en økning sammenlignet med 2013, der kun 69 % mente de fikk nok igjen for lisensenkronene. I tillegg har andelen som sier at de ikke får valuta for pengene sunket fra 27 til 20 prosent, viser undersøkelsen som TNS Gallup har gjort på oppdrag fra NRK. - Dette tallet er det viktigste uttrykket for at finansieringen av NRK har bred legitimitet. Grunnen til at tallet er så høyt er at det lages et tilbud folk liker 365 dager i året. Man har aldri fått så mye igjen for lisensen som i dag, samtidig som den utgjør en mye mindre andel av folks medieutgifter, sier Eriksen til Kampanje. Les hele saken her Hva synes du om NRKs tilbud? Gir lisenskronene deg nok valuta for pengene? Si din mening i kommentarfeltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.