Spår den tradisjonelle bilens død

I løpet av de neste ti årene vil det skje mer på bilfronten enn det har gjort de siste 50.

(upublisert) Opprettet
Det er tyske Lars Thomsen, konsulent og trendforsker i byrået Future Matters, som kommer med flere friske spådommer om hvordan bilmarkedet vil utvikle seg. Og det vil gå fort. Ifølge Thomsen vil det skje mer mer på bilfronten i løpet av de neste ti årene enn det har gjort de siste 50: * Innen 2016 vil etterspørselen etter diesel- og bensinbiler falle drastisk. * I løpet av neste år vil 1-3 nye el-bilprodusenter dukke opp. * Innen 2018 vil elektrifisering av lastebiler og busser skyte fart. Les hele saken hos energiogklima.no. - Vi regner med at vippepunktet kommer i 2016-17. En elbil er da et likeverdig kjøretøy - i yteevne, komfort og rekkevidde - som kan produseres rimeligere og kjøpes og driftes rimeligere av forbruker enn et sammenlignbart kjøretøy med forbrenningsmotor eller hybridisert drivlinje, sier Thomsen. Hva mener du? Tar elbilen over så fort eller vil det ta lenger tid? Er el-bilen bare et blaff? Kommer det andre typer biler som vil markere seg?      

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.