Regjeringen vil legge trafikk utenom tettstedene

Oslo (NTB): Regjeringen varsler mer statlig styring med planlegging av hovedfartsveier mellom landets ulike regioner. Det skal skje ved å legge hovedveiene utenom tettstedene.

(upublisert) Opprettet
Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) i Samferdselsdepartementet sier til Nationen at han er lei av samferdselsplanleggingen hos lokalpolitikere i distriktene. – Veiutbyggingen bærer mange steder preg av altfor kortsiktig planlegging. Jeg blir skuffet og frustrert når vi for eksempel investerer mange hundre millioner kroner på bedre bruer, og så legges de nye hovedfartsveiene gjennom tettsteder med 40-kilometerssoner med mange rundkjøringer, sier Hoksrud. Han varsler at regjeringen i tiden som kommer derfor vil ha mer statlig styring. Hoksrud mener at det tas mer hensyn til gjennomgangstrafikk ved å legge alle hovedfartsårer utenom sentrum og tettsteder. Lokalsamfunnene får dessuten mindre støy, slitasje og lokal forurensning, legger han til. Nylig kjørte Hoksrud sammen med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) langs E6 fra sør til nord i landet. – Målet må være at E6 gjennom Norge skal ha fartsgrense på 90 kilometer i timen på hele strekningen. Det betyr færre rundkjøringer, og at veiene går utenfor tettsteder, sa Solvik-Olsen tidligere i sommer. (©NTB) Hva mener du om forslaget fra Regjeringen om å legge trafikken utenom tettstedene for å unngå støy, slitasje og forurensning? Si din mening i kommentarfeltet!

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.