Regjeringen går inn for tiggeforbud

Vil endre politiloven.

(upublisert) Opprettet
Departementet skriver i sitt høringsbrev at de mener dagens regler ikke gir kommunene gode nok virkemidler til å «forebygge kriminalitet, sørge for ro og orden, samt sikre innbyggernes behov for trygghet i hverdagen.», skriver Aftenposten. Dette betyr at Justisdepartementet vil endre politiloven, slik at kommunene kan innføre forbud mot tigging i sine politivedtekter. Dette møter motstand både i Venstre og KrF. - Stortinget bør si nei. Sosiale problem løser vi med sosialpolitikk, ikke straff, skriver Venstre-politiker Sveinung Rotevatn på Twitter. Les hele saken her. Hva mener du? Er det bra med kommunale tiggerforbud? Eller vil ikke forbud være løsningen?

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.