Politisk flertall for å fjerne sexkjøpsloven

Oslo (NTB): Dersom evalueringen av sexkjøpsloven ikke er overraskende positiv, ønsker Venstre å fjerne den. Dermed ligger det an til flertall på Stortinget for å vrake den omstridte loven.

(upublisert) Opprettet
Sexkjøpsloven ble innført av den rødgrønne regjeringen i 2009, og verken Høyre, Frp eller Venstre ønsket loven da den trådte i kraft. – Med mindre kommende evaluering er overraskende positiv, bør loven fjernes, sier Venstres Sveinung Rotevatn til Dagsavisen. Ifølge Kirkens Bymisjon er gateprostitusjonen i Norge økende og snart tilbake på samme nivå som for fem år siden. Det bekrefter inntrykket av at loven ikke fungerer slik det ble sagt at den skulle gjøre, mener Rotevatn. Det uavhengige analyseselskapet Vista Analyse legger i august fram en evaluering av loven for Stortinget. Selv om Rotevatn er spent på konklusjonen, er han i utgangspunktet overbevist om at loven, som straffer kjøp av sex med bøter eller fengsel inntil to år, er en dårlig løsning på problemene knyttet til menneskehandel og trygghet for dem som selger sex. – Det er alltid bra med mer kunnskap, og derfor er evalueringen en god ting. Men slik jeg ser det, står sexkjøpsloven i veien for å løse de virkelige problemene. For å bekjempe menneskehandel tror jeg det er viktigere å fokusere på sosiale tiltak enn å gå etter dem som kjøper sex, sier han. (©NTB) Hva mener du om sexkjøpsloven? Bør den fjernes eller er kriminalisering viktig for å hindre menneskehandel? Si din mening i kommentarfeltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.