Kollegene dine skal få vite hva du tjener

Ny lovendring vil gjøre det mulig å kreve innsyn i kollegers lønn

(upublisert) Opprettet
Mistenker du at en kollega tjener mer enn deg? En lovendring vil gjøre det mulig for deg å sjekke det, skriver dinepenger.no. – Poenget er at arbeidstakere skal ha mulighet til å sammenligne seg selv med andre, sier advokat Kari B. Andersen til nettstedet. Tall fra Arbeidslivsbarometeret til YS viser at en av fire opplever at det ikke er åpenhet rundt lønnen der de jobber, skriver dinepenger.no. Samtidig ønsker 86 prosent full eller delvis åpenhet om dette. 7,2 prosent svarer at de ønsker å holde lønnen hemmelig. Les hele saken på dinepenger.no Et godt middel for å hindre forskjellsbehandling?  Eller kan det gi grobunn for grafsing og misunnelse?

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.