Her kan bompengeprisen bli på 2000 kroner

Ferjefri E39 kan bli en dyr fornøyelse.

(upublisert) Opprettet
VGs papiravis presenterer i dag beregninger som viser at det vil koste rundt 2000 kroner å kjøre fra Kristiansand til Trondheim om ferjefri E39 blir en realitet. Det mener Høyres nestleder, Bent Høie, er interessante beregninger. -  Jeg tror folk vil betale for bom, når de vet at de vil få gratis vei på sikt. Det samlede beløpet ligger heller ikke langt fra det man må betale i ferjepris i dag, sier Høie til avisa. Med bygging av broer og tunneler for krysse fjordene, vil ferjefri E39 koste 65 milliarder kroner. Minimumsmodellen vil gi en reduksjon i reisetid på fem timer. Prosjektet som ligger først i køen, er Rogfast over Boknafjorden ved Stavanger. Der legges det opp til til 90 prosent bompengefinansiering. En akseptabel andel, mener Høie. - Dersom Rogfast ikke bli bygd nå, tror jeg vi vil få et opprør på Vestlandet mot regjeringen. Her vil ikke folk bli nektet en vei det er stor stor vilje til å betale selv. Frps Bård Hoksrud raser mot uttalelsene fra Høyre. - Dette kan ikke kalles noe annet enn landeveisrøveri, sier han til Nettavisen Hva mener du? Er det greit å betale 2000 kroner for å kjøre ferjefritt på E39? Og er 90 prosent bompengefinansiering akseptabelt? Si din mening i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.