Er det greit å si appelsinhud og grevinneheng?

Kvinner mener det er krenkende.

(upublisert) Opprettet
Flere kvinnelige politikere og samfunnsdebattanter reagerer på vokabularet for kvinnelige kroppsdeler. De mener ord som «muffinmage», «kameltå», «grevinneheng», «flaggermus» og «ridebukselår» skaper kvinneforakt. Spekter-direktør Anne-Kari Bratten er ikke enig, og mener det humorløst å hisse seg opp over ordene. - Ikke alle disse uttrykkene er ondsinnede. Appelsinhud ser jo ut som appelsin! Det er litt humørløst å henge seg opp i dette, sier hun til VG. - Vi har helt andre utfordringer i likestillingspolitikken, som heltid/deltid og å ha en lønn å leve av. Dette er et sidespor, mener Spekter-direktøren. Les hele saken.  Hva mener du? Skaper disse ordene kvinneforakt, eller er det humørløst å reagere på bruken av dem?

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.