- Du får faktisk tåle det du får

En familiefar og datterens kjæreste risikerer å bli siktet for vold etter å ha banket opp en inntrenger. Bør nødverge-loven endres?

(upublisert) Opprettet
De siste dagene har det vært to saker med inntrengere som har blitt banket opp av beboere i huset. Nå tar justispolitikere til orde for å endre nødverge-loven. Det skriver VG. I Kirkenes ble en 32-åring slått ned med en gjenstand da huseieren forgjeves forsøkte å forklare ham at han hadde gått inn feil dør. På Karmøy skal en familiefar ha bedt datterens kjæreste om hjelp til å få kontroll på en mann som forsøkte å ta seg inn i boligen.  I dette tilfellet er begge personene siktet for vold. Frp-politiker Ulf Leirstein sier til VG at han nå ønsker å ta nødverge-loven opp til vurdering. - Om du får juling, får det være så lenge du bryter deg inn. Du får faktisk tåle det du får! Leirstein mener likevel at det går en grense et sted. - Jeg er ingen tilhenger av at man slår i hjel folk, men her er det snakk om saker der de er utenfor livsfare, sier Leirstein. Les hele saken her Hvor går grensen for hvor langt man kan gå dersom man blir angrepet i sitt eget hjem? Bør de som utøvde vold mot inntrengerne straffes? Si din mening i kommentarfeltet!

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.