Bør NRK selges?

Frp foreslår å selge NRK. Det mener medierådgiver vil være en katastrofe for konkurrentene.

(upublisert) Opprettet
Frps landsstyremøte vedtok i helgen at statskanalen NRK skal selges. Partiet ønsker at statskanalen skal gjøres om til et aksjeselskap og finansieres med reklame i fremtiden. Forslaget møter nå sterk motstand fra flere hold. Medierådgiver Lasse Gimnes mener det vil være en katastrofe for konkurrentene, skriver Aftenposten. - Dette vil være katastrofalt for andre medier, også for nettsteder og papiraviser. NRKs stilling er fantastisk sterk i det norske markedet med 66 prosent av radiolytterne og 41 prosent av TV-tittingen. Frp vil heller avsette penger på statsbudsjettet til medieformål og er ikke bekymret for at at tilbudet reduseres kraftig dersom NRK reklamefinansieres. - Vi har lenge vært irritert over den store økningen av lisensen, samtidig som NRK får gå inn i de kommersielle markedene med stor tyngde, sier Frps Øyvind Korsberg til Aftenposten. Les hele saken her Hva mener du? Bør NRK selges? Er det greit om NRK reklamefinansieres? Si din mening i kommentarfeltet!  

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.