Ap sier nei til verneplikt for jenter

AUF varlser kamp. Hva mener du?

(upublisert) Opprettet
Arbeiderpartiets programkomite går imot verneplikt for jenter, skriver Aftenposten.no. I den norske grunnloven heter det at alle norske borgere har en plikt til å forsvare fedrelandet. Likevel gjelder ikke grunnlovsplikten for kvinner. Ifølge Aftenposten, er ikke programkomiteen i Ap enstemmig rundt spørsmålet om verneplikt for jenter. Det skal være tatt ut dissens. AUF er imidlertid soleklare på at verneplikten bør gjelde også for kvinner. - Dette er en viktig sak for AUF, og vi vil bringe det frem på landsmøtet. Det er et likestillingsspørsmål: Ønsker vi å bevare institusjonaliserte forskjeller slik vi har i dag? Forsvaret blir bedre når det inkluderer begge kjønn. Det er ikke slik at alle jenter blir soldater av dette, men gutter og jenter får de samme pliktene, og de bare de mest motiverte som går inn i verneplikten, sier AUF-leder Eskil Pedersen til avisa. Les hele saken på Aftenposten.no. Hva mener du? Bør det være verneplikt for jenter? Eller bør jenter slippe unna, som i dag?

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.