Slik får du flere farger på Snapchat

Seks Snapchat-triks du kanskje ikke visste om.

(upublisert) Opprettet
Snapchat puster Facebook i nakken, og er nå på andreplass av de mest populære sosiale mediene i Norge. Stavanger Aftenblad skriver at den populære appen har kapret de unge, og at gjennomsnittsbrukeren er 18 år mens de på Facebook nærmer seg 40.
Ønsker du å imponere vennene dine på Snapchat, er det flere kule funksjoner du kanskje ikke vet om. For å være sikker på at triksene fungerer, må du passe på at applikasjonene er oppdatert og at du har aktivert funksjonene i innstillingene. Pass på at du har aktivert alle funksjonene. (Skjermdump Snapchat)Pass på at du har aktivert alle funksjonene. (Skjermdump Snapchat)

1. Skriv i svart og hvitt

Ved første øyekast ser det ut som at det ikke går an å tegne med verken svart eller hvitt i Snapchat. Men joda, Snapchat har bare skjult funksjonen. Holder du fingeren på fargepaletten og drar fingeren til venstre hjørne, forandres nemlig pennen til hvitt. Drar du fingeren nederst på skjermen, dukker svart opp. Beveger du fingeren mellom øverste og nederste hjørne, kan du velge ulike gråtoner.

2. Hemmelige farger

Det er slettes ikke bare sort og hvitt som ligger skjult på Snapchat. Fargepaletten gir kanskje inntrykk av at det er få farger å velge mellom, men det er langt fra sannheten. Trykker du på paletten og beveger fingeren ut til venstre og opp eller ned på skjermen, vil det åpne seg opp en helt ny verden for de tegneglade på Snapchat. Det vil nemlig dukke opp et hav med nye farger du kan benytte deg av. Noen er mer kreative på Snapchat enn andre. I en sak på NRK, kan du lese om en som legger litt mer tid i den populære appen enn det som er vanlig.

3. Store bokstaver

Klikker du på T-knappen øverst til høyre, kan du veksle mellom den klassiske stripen med tekst og og store bokstaver. Smilefjes i teksten blir også store. Fortsetter du å trykke, endrer teksten seg til midtstilt eller den vanlige tekststripen. Du kan lett veksle mellom store og små bokstaver. (Skjermdump Snapchat)Du kan lett veksle mellom store og små bokstaver. (Skjermdump Snapchat)

4. Bla deg videre

Langt fra alle Snapchats er like interessante, og det er ikke alltid heller ønskelig å se opptil ti sekunder på hvert bilde eller hver video. I stedet for å se hele, hopper du umiddelbart til neste dersom du trykker på skjermen samtidig som Snap-en spilles av. Genialt dersom du har fått noen kjedelige eller upassende bilder! Til tross for at konseptet er enkelt, ligger det utrolig mye penger i Snapchat. Dagbladet skrev forrige uke om at günderne er gode for 1,5 millarder dollar hver. De innrømmer at ideen er stjålet fra en studiekamerat, som de nå har inngått et hemmelig forlik med.

5. Filter

Filter blir hyppig brukt på Instagram, men det er ikke alle som vet du også på Snapchat kan pynte på bildene. Sveip fingeren til venstre etter du har tatt et bilde, så kan du velge mellom tre ulike filter. Funksjonen er også ideell til video. Tidligere hadde Snapchat tre hemmelige filter som ble aktivert ved å skrive inn et kodeord, men på senere oppdateringer fungerer ikke det. Instagram lanserte tidligere i år muligheten til å sende direktemeldinger. Teknofil meldte at bildedelingstjenesten utfordret Snapchat med den nye funksjonen. Det ser imidlertid ikke ut til at Instagram har klart å utkonkurrere det lille spøkelset. Du kan veksle mellom tre ulike filter i Snapchat. (Skjermdump Snapchat)Du kan veksle mellom tre ulike filter i Snapchat. (Skjermdump Snapchat)

6. Fart, tid og temperatur

Sveiper du mot høyre mot høyre i stedet, kan du velge mellom flere morsomme funksjoner. Da kan du nemlig dele med dine venner temperaturen der du befinner deg, farten du beveger deg i eller hvor mye klokken er.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.